Они сите сакат да одат да се бањат,ама ај дојдите тука малку кај нас да се попечеме у ваа нашта змијска дупка (народски кажано де)..
Уше е лето календарски, зш другото лето, кој нејќит да се кпит смо нек се сунчат, ќе му дајме да пијат кафе покрајзеро некој и ајвар иљ пинџур ќе донесит и така...
Не пешки туку со кола 3,4 саата Јас воа лето си са бајнав на Егејско море шо ми е до гзот Мер не познаавте од дека сум,а и ного пта имум кажано
Е, така се прајт то некој в комши си ојт на море, не ко није со Мерлинкана зш не успеавме да се договориме даљ да се најме Охрид и Струга за да не се наљутиме се чекавме Подмоље. Демек гевгеличанче си?
Е те бива, само тоа тркалевезното, не знам, првпат го слушам. Их, толку сум литературна на моменти шо ,,шо-то,, го менувам со ,,што,,. И ,,у,, преоѓа во ,,во,,. Ама, турцизмите не ви ги давам, нејќум.
Морат да ме биват ама главниот кривец т.е. татко ми кој е велешанец пак ко ќе ногу филозофирам ми велит „не биди толку литературна„ така да секој различно гледат на литературново изразвење... Ај да се пребројме јас, ти, Ливинг, Хипи, Ејнџел, Брајт, Волфче , Нелче имат уш некоја? Ги заборајф модераторкиве Ким и Ана ...
Ам није мирни момичиња сме де, со мирните ко нас , вака не се пребројвевме ради друго тук од чашитлама. Тук ај соберите се и ќе играме војна, .
Дузи убаво ти ќе викниш засилување ама јас кој да викнум 2 3 на има од воа мое топло крајче Кути малцинство сме
Викај Дузле, џабе ти е, дан’ не надвикаш случајно? Никош не ќе ти успејт. Теодоро нашава редица најјака ќе е, никој не ќе мојт да не’ разбиет. И каква чашитлама жити се, во то јас мислам Велешанкиве может и да не’ надминет, не ќе да сме први а? Хии ти ич не се мачи.