Как јас не сум а видела ваа тема ду сега??? Леле, закон е стварно . Иначе мојут дијалект сите викат оти е ногу интересен ама тешко кој на разбире . Па ај да ви каам нешто па да виам дали ќе пугојте . Јас иначе сега си седум на фб, си дремум поточно кажано и чекум едно детенце да му текне да ми пише ....... Ама воа изглеа не мисле да ми пише , а јас само зарди него седум тука ..... За греота сум знам дееееее ама шо да праам ....... Ја и воа брат ми седе уф дневната, зее цртање и тоа ду 5 саат седе . Битер е уд мене . Иначе не излевах ваа вечар, ма мрзише да си гу мрднум гзут уд дома и така ....... На воа детто шо чекум да пише глеам од пред 10 мин има и месе4инка му испаднано, така да којзнае дека заманал а јас си чекум тука ..... ама кој чекал дучекал, така викат старте .... И сеа уд дека сум???
хахахаха ЗАКОНН!!!!! Јас сите дијалекти ги разбирам...мора да си се пофалам ама не знам од кај си , некаде од источна MK или ...?
хахаххаа јас и тука те читам по неколку пати за да те разберам Во живо ќе бидиме комедии..Много брзо ја ЛАФТЕ
Ее са енос ја гледам темата,јака е...Иначе ние *Беровчани* имаме интересен дијалект и некои интересни зборове и мн интересно и брзо думаме...наа пример ..бунела(виЉушка),кашча(куќа),клепаци(влечки)паница(чинија)...итн итн...И тека ако искате нешоОо текаа да ви раскажувам на малешевски дијалект само изразете желба
Тука некаде сум била...готово сега и вие сте ми омилен дијалект ...СЕга за сега ми се Kумановскиот,Oхридскиот и вие
Фала Ангелче, мило ми е шо ти са аресе нашиут дијалект Иначе јас си ги сакум (освен мојут) кичевскиут и охридскиут највише
Хахахаха јака тема Иначе,појма неам шо да ви кажам на мојо дијалект...Те ај за синоќа ќе ви продумам нешто.Беше и роденден на една другарка и цел ден се мислив шо да и купам,шо да и однесам како поклон..И на крајо,викам си,ај не си тупи мозоко ногу ногу ,туку иди до најблиската продавница и најди нешто како за неа И ојдев,купив и ,однесев и го вечерта и беше најсреќна шо сум и го погодила поклоно. Преска ми ѕвоне една другарка и ми прае : -Шо праеш? -Те.А ти? -Па и ја те. И толку беше разговоро,Важно разбравме се Или ќе сретнам некој познат по градо и овоа е мообето: -Дека си ? -Ја ме ја. Ти дека си? -Ја ме ја и мене. И сеа ќе погодете ли од дека сум ? Позз