а на некој ќе му паѓет очите за спајне и пак на компјутер ама немат да е за долго уш малце после ко заклани в кревет
Мале толко мии досадно шо не може да биде. Пуу да му се сневиде! Така да нема шо да прааш у недела, толко глуп ден, од утре па и на факс.. кој ќе станува рано секојден
Ее шо ден беше..биде па вицо за џабе одење ама ај мош ќе се опраеме после некое време пошто имаме многу јака организација у универзитето де
Шо така штама Де кажајте нешто оти досадно ми е ного.Па и воа дождот праве некоја депреивна атмосвера
Ми се играт на дождов, ама овој мојов ич не ми е авантурист. А демек стрелец бил во хороскоп. Како не Еба пааа...не е фер...а и какао му понудив после тоа. А ако беше добар, можит ќе добиеше и нешто друго
Алоо, невевчина, дејчиња, момички, чупиња, девојки, кај се изгубивте? Слабо нешо дијалективе, ќе зборите нешо, или ќе продужите да се шлаете по другите теми, секад мислев дека оваа ви е интересна, ама денес буљам у кафе муабети, нигде ја нема Да ви кажам право, вака се разочаруем, никад не мислев дека ќе цркнат дијалективе, ама се` досадуе изглеа
А камо ти цури онаму горе у обраќањето? Шо ометаш? А? Јао човече, па ти си збУрела скУпски бе. Еј иначе никад не сфатив зашто вака го пишуваат некои со У, јес да употребљаваме У скоро секад, ама не збУриме вУка Јас ги чекам охриѓанкине да нападнат пак, ипак се најмногубројни тука нели?
Нема да се разбереме ако зборуваме на дијалект. Има некои многу чудни и неразбирливи зборови. Посебно кумановскиот дијалет ми е многу неразбирлив. И струмичкиот. И кичевскиот. Најдобро е барем овде, на форумов да зборуваме литературно.
Сакаш да кажеш дека нешо ми цури ? Ма дај молим те, постот си е на место, е сеа некои шо мислат дека не е, нека идат малку да се излуфтираат, нешо ау А Флаур, рилакс малку човече, се зезаме па и ти
Цветичу, темава е да зборуваме на дијалект, значи ја поштуеме до тачка! Ја не знам шо ти цури тебе, али заборави да каеш цури Така е, потпуно се слагам. Дајте бе стварно набацете некој интересен дијалект, да научиме нешо ново АУ (Сеси само за тебе)
Лилее, ми се иде да се упуцам, како не ми текна цури А ја цури ко протекуе си го преведов (double meaning нешо ) Па сеа, ваљда мислев се подразбира, дека на скопски пишуев, шо знам Ама нешо сите глумат човече, сите решиле литературно да зборат
Абе и така може да се протумачи, не викам не! Цури као створења од женски пол, разбираш? Па не знам, изглеа сите се заузети по работа, ово оно, немаат време за заебанции ко мене и тебе. А мене ич не ми чуе, шефот кидна на кафе, ја се вратив од кафе, и баш ми е онака - зен. И ми се збори на дијалект, али никој не не дружи Сеси, ќе мораме друг пат да свратиме на темава
Ајде бе женски, јас че ве дружа, ама после немој да ми речете оти не ме разбирате Ем че научите и нешчо ново
Јее ајде Чикита мамасита мучачита. Шо дијалект е ова? Прилепски? Ако да, тука сме ко дома! А ако не, ондак се ивињавам за утката и поправи ме да бидам малку и јас попаметна.