Немит ничшо ново....ја еве арна, пијам каВе, па му ја думам шчо да праам денес за зимница, чунки врвит времево, ќе застудит а ја ќе денес слободна су, за утре веќе не се знаит.
И ја пијам кафе, не знајш мама шубав нескафапаратор ми купи. Да си ми дојш да си го пробаш кафево. И плус многу убо е кафево, ко мелено Нес, ко на чоколадо некако мават вкусчето... милина! И шо зимници ке прајш? Сакаш помош? Не за лупење пиперки, ама за памет солење ептен ме биват.
На здравје каВе....ко ќе одам накај Струга ваша ќе вариш исто такво.... Еми напрајв све шо требаше со пипер...сега сакам нешчо турчија да клаам, зелка-мелка....знајш шо убав зелник праам....милина. И требит солење, требит...не вељам не
Еми ај добр‘утро и од мене. И јас каааВе пијам, моево турско е. А за зимници помош.... ќе се понудев, ама тазе лакирана сум, ќе ми с‘изљупит лаков.
Добро утро феминки мои! На здравје кафето, слатко да си го испиете. Денеска викаа времето убаво че е, па може некоја зимница да се стави, оти куга фукне зимоска, треба нешчо да се јаде Кој че става зимници, сос среча, а јас че морам до 4.30 да поработам. Денеска ми е баш гужва-ден. Љубим вас пуно