Ееее да почну ли да збору? Кумановски дијалект, кој га научи ке му купу тротинет! Никој не не разбира, демек шиптарски збору Вакој, најнеразбирлив е гевгелиски. Брате, кд ке почнев да зборив..... Помислу си у момент дека кинески поубаво разбирам. Најразбирлив е кумановски офкорз xd. шалу се бе. нормално скопски брат. па толко од мене, да не ви растропују главу сг
Шо збораш бе? Јас чупе на сите навикнав Имам другаки од сегде и тој кумановскио ептен ми е јак Смешка е целио.Ама те разбираме де.Не можев на почеток да се разберам со Струмичане Бooooo то зборање,100 на сат и јас си реков леле ништо не разбирам,клоца ќе си манам Ај пополека сеа,да те раазберам.А ние лигајчари сме биле,бавно сме зборале...Е како треба? Си викам ај овие матуфи!Си викам како ќе се разбираме ние овде? Жими се, најозбилно ти кажвам. Ама помина то,сеа ломотиме ко водејнци Ај сеа да не се мандорам,ќе пишам пак друг пат Еве едни муабети,се пресмеав ej so ima novo be? niso be so da ima glup eden! e oti sea glup be more... abe primer velime... )))))))))) Сакаш кафе? Нејќам, пијан сум! aren? - made aren ))))))
Абе гевгеличајне, струмичајне скоро исти сме и супер си са разбирме Така да на читиш лесно е и не е ного смешно ама во живо е друга приказна.Посебно оти акцентот ни е малку зафркнан а вие ка на чите си го клаавте по ваше
Шо ќе беше сеа ова? Шо прајш далавери сеа да не разбериме? Шо се прајш курназ? Ај не ми се кабадајчари кажвај шо значи (ова за Дип беше )
Џабе не та разбире.Научани са они на литаратурно Туки Дип да не мисле оти забравив дека уште нема ми ги платано часавте по гивгилијски.Ке му требе пак некој ден моја помош ама тогаш шипинки
Абе шооооооооооо не ме разбирал Не зборам кинески А едно литературно кај нив па шо да ти зборам,муабет да не прам Ааа и јас ќе учам гевгелијски
Eх, гевгелиски, ногу ми е смешен посебно за компири ка кажуваа. А еднаш ногу сам се смеала и едно дете од Гостивар ка не може да се разбере сос една момичка од Гевгелија. Ошче се смеа на това, на сите го кажувам.
Е аман бре не можеле да са разберат Ми мер не знаат литаратурно .цц.ц. свашта Патати бе патати наште са најубави!
Нееееее, не са вашите, има послатки од вашите. Абе за вајд’н беше работата, не можеше да разбере шо е е това. И на крае и вика онај д’н бех, не вај д’н
Санкер гостиварчани поарни се ? Абе најдобро е да се зборува литературно, сите да те разберат- вака кај секој дијалект има смешни зборови, некаде помалку, некаде повеќе
ејвааааааааа ова е жива вистина...еден дечко од кавадарци му се јавува на татко му и му вика "тато дека е мама бе да ја ебам" хахахах али јебеш га за нив тоа си е нормално
Да и речам на Мерлинкана уба: да си купиш кикириткосауруси, пак ги имет донесено. A имат и едни нови, кашкавалосауруси, ама на ноѕе ми мирисаја, нубај.