Ауу, срам да ми е. Одамна нема пишано нешо на кичевски во темава. Шо прајте бе феминки? Арни сте? Како низ Македонијава? Ладно е, зна. И кај нас. Пингвини в несвест паѓаат
Ме потсети на една анегдота шо ја кажвет старине ко беше СФРЈ се јавјат некој голем од ЦК на КПЈ и му велит на тогашниот прецедател или другар прецедател бил тоаш не знам точно - - Ќе прајме голем собир к‘ј в‘с во Охрид вије спремите ги масине, добро? - Ам, добро де... Се јавјат после некое време пак- - До к‘ј е работава, готови сте? - Ам не... - Како така? - Не мојме да се договоприме даљ да ги клајме масине к‘ј Летница или к‘ј Чинарон то је... Е, така ти је то аљ ќе спремаш народни маси аљ маси за народ тука је де, блиску . Инаку ради автентичност е користен охрицки ј‘зик и во двава случаји да не речам и к‘ј двете стрни. Инаку, Мерлинке пак да ти кажам после ќе велет не смо шо ко Струга немат друга, тук и ко прецедателкана струшка немат друга :geek: . Ти с‘мо носи гашчи нопаку и немаш м‘ка не падвиш на зарек .
А шо да ви кажме па ние Струмичанките. Саа и лизгалиште ке имаме. Иначе од дамна не бех пишувала тук. Как сте вие?
Ми арни сме ја славме Туку сакав да питум кога ке го отворат тоа лизгалиштето?Ако биде за 2 недели ка ке дојдум успут и да са полизгум
Ногу ми е досадно. Ниш не се дешава да го ебам. Може до мене е работта ама ми се кења од воа Кавадарци. Аман више.
И мене ми се иде сакам се спз'гам и ја таму,ама за у Струмица да идам неможам се кандисам. Ама врти сучи па неам со кој да идам. А вака ногу ми е мерак да зеам и ѓоа круша се расцепам на мразот. Ставање после тешко.
Ееее со прајте бе вие? арни ли сте јас цело време ва читум и никак да ми текне да пишум нешто Еее тешки времина дујдеа да неможиш глава да дигниш уд форумо. ама шо да се праа па и вонка ладно не се излеве или некуј филм или на форумо. тва те живото И ај саа уд дека сум