Еее од кога ве неам дружено туа у дијалектите, срам да ми е Туку денеска погодена ми е дента, ногу убави вести ми кажаа. Дури плачеше од среќа. Туку ви арни ли сте? Ај таму ојте да спиите, шо е воа на вас, два саатот дојди они уште ми галамат туа.
Даде струмичајне ама по на кратко де струмичани, така ми дојде де Иначи примеќум оти почнав да фаќум некои други дијалекти од ка сум на фемина па и литаратурно дури знам да зацепум Ќе ма распипте ејј
Хај, ти од Гевгелија ли беше? Абе, и јас знам нешто да ви исцепам бе, само вии ли? Чеки саа... ја така „Нем, не ми лафи ти на мене, тии са љуѓе.“ Мер не го бива? Как ви стоо? Арна ли сам? Иначе, браво за Сесилија, сите дијалекти ги знаа бе. Алал ти вера Сеси. Инче, Хај, за возрасни ќее 100ден. а за маленки 50, чисто информативно, колко да си знааш, да не викаш после оти не сме ти кажале сичко.
Пфф, шо знам, ма бркате тука, веќе не знам дали пишам на струмички, дали на гивгилијски, па и по некој малешевски збор улетува, на крај как шо гледам, најарно да си се држам јас до охридско-прилепско наречје (ак не ме испадат и од тама оти грешам) Туку, слабо нешто народ од сабајле на форумо, сите со обврски изгледа, само јас нокти лакирам и на кафе ќе одам
Кој те брка мури? Кој смее тебе да те брка? Свашта! Него ќе се избациме ли ја и ти у некое диско или нема? Избацуење нема везе со муабетот за смоквичката, да ти е јасно!
Абе шо сте напрајле бе вие овде бе еј? Кашапопара темава, да не мојт чоек да ве исчитат. Еден, еден Срам да ви е на сите шо не сте ме почекале!
Ќе се избациме маа, само да не не болат после ногите од џускање А бркате е во смисла збунувате, не такбо бркање А Душе, не сме ние криви што си бавно ти, некако денес не ти е денот нели- само трепкаш
Не ми е мор, а баш пробвев на деснанога да станам, ама уште ко видов дека се успав (...пак), знаев дек нема да имам баш потенцијал за брзање.
Ми ти не си кажала ај ак имиш пасош ела кај мене у Италија. Ем ке ми помогнеш и да исчистум дома оти таа мојта свекрва не ми помага.
Чики Чики Чикитка! Чика бум! Него Сеси ме испобрка сеа, али нема везе. Ја да си кажам кој сака да се избациме у некој клуб и да џускаме до главобоља да не речам до мускул отекуење на нога и рука, изволте фино лепо! Али не знам дали сите ќе ги примиме - мада у клубот може да си доете Се шалам, само ми се збори нешо туку така, она као муабет колку да не биде без ич.
Да се дробит нешо, а? Пирамидо, ам кј си ти? Не сме разбрано ко луѓе со деној... Те видов на фејсбук кј овие другаркиве наши мутуал шо ни се, пустите ич не знает да те скриет Оп Наташа, зборви си ти, ја нишо не те разбирам, аку, прај ми муабет
Мене аздисо ме фати, ми се прај нешто ми се плачи... Вака кога немам обврски се нервирам, неможам дома да седам. Мор кумо ја виде ја виде, чути си, не ја издавај ебаго