Епа гледам дека много малко има од мој крај ама нема везе ми смо си познати по наш дијалект без разлику колко не има на форум )..И нема ништо ново, свак дн е све подосадан и досадан,а онј факултет душу ми гу извади ама ајде ке биде и тој све ке пројде..поззз до сви на форум.. и имајте убав провод вечер.. P.S. Мила душа ризик јак и да погинеш,колко можеш ке се спасиш..))..
знаате ли шо е тва ИМИНИИ ? погодиите на каков дијалект говорам, нели ? ај саа yјдех да пљујнам жваката
маљеееееееееееееееееееееее...Струмица миличка! Погодих ли? кажуви? Иминии се уствари кондури, чевли а низ сеелта чувеците од струмица не викат иминии туку викат папуци!
еми да... од струмица сам... И за тва одма погодих го мубето за иминиите! Иначе ретко кој од другите градове ќе може да погоде шо значе тва иминии (јас барем така мислам)
Добро бе лујџе толку време сум на форумов и не сретнав ниту една од мојо грат..ццц..шо е ова ?? дајте бидете малку поактивни...хаха то шо да се прај досадно е по цели деној..си се смем каков ми е дијалектов смешки то е чоек шо да се прај ебаго...ајде поздраф
Слабо по форумов има велeшанки,а и нема нешто посебно интересно у нашиов дијалект или па само јас така мислам. поздрав и баш би сакала да слушнам некое мислење за велешкиот дијалект
Прилеп,Прилеп еми кој друг katakomba24...Честам едно пиво другата година здравје Боже за Пивофест или една тегла мед ако сакаш
А, ја па не сретна ни една да е пишала на мојо дијалект. Туку ај ќе ви раскажам една случка па мош некој и ќе погоде. Едн'шка многу ми беше досадно и не знаеше шо да праам со самата себе па јави и се на другарка ми и и викам:"Абе ај да одемо да трчамо - да поспортувамо малку на шо личе овоа од кревет не се дигамо, како свинчиња се направимо"- и она ми вика:" Абе знам ама многу ме мрзе с'га, баш гледаше ед'н филм, ама па па имаш право, па ај добро. Ќе отидемо, ќе се истрчамо, ќе се вратемо дома, ќе се истуширамо, ќе се спремамо и ќе излеземо у чаршија"-ја и враќам "Aj, биди кај мене за петнаесе минути"-oна "Добро ај чао, гледамо се" Па девојки навалете