Кај сум ич да нејќеш да знаеш. На работа Абе па сеа сите откриваме по некое фацуле на фејсбук сакајќи несакајќи, али остануеме дискретни ме конташ Така да ич нишо ко да не си видела најбоље ќе ти биде, и јас нишо не сум чула. И никој нишо не прочитал, и јас да прашам, ова ноември ко месец, се погоди а? Небитно. Си напраив муабетче јас, сеа се мислам, дал да не јадам или ич да не јадам?! Ете Спарки знае за шо збори Поштовање.
Наташа, нема ли ич да се враќаш у Струмица? Абе Сеси, бркаме, бркаме, ја саа глеем и Мерлинка дојде, она Струшки ќе ни’ заговоре, ептен ќе те збркаме, ама ќе се прилагодуваш, шо да прааме, и бества немаш друг избор. Или имаш? Абе, збрках се и јас.
Абе нешто сите как збркани да сме. Туку знајте ли шо е тава балтија на Струмички? Абе ке си дојдам саа за Нова Година само 2 Недели оти толку има одмор.
Убо мор, да не мојт чоек да речит дек те видел и не ти напрајл муабет, аман Амор не су ја манијак, едина грешка во животов ми е шо имам меморија од пиле
Как може да не знааме шо е тва балтии? А? Ама ај, тај пат ќе си преќутам, нек каже некој друг, од друго место де.
Знам де, ама јас мислаах на струмичане - шо е најнормално. Чеки саа да ги вииме другите, кој ќе погоде - частовка има од нас, нели? ....А, частовката е... Спојлер ...........................Слика за аватар.....
Седи 3ка Скоро цело ти е грешка, на наше тоа ке биде -дабе ти на мене ќе ми кажиш.... Иначе ако доам тоа ке биде на 11ти Малее прво ќе са исфрцкум тамо... па после ке оам да са полизгум баш на отварањто...мале мале сите струмичајне ќе ви ги земум Спојлер Ва лжум де не са плашејте и вие мојте сакале да дојдат
Поздравче, кис, топ си, екстра си, mwaaaa...srcu6ka si mi Piramit4e Јас да ви кажа претходние викенд бех службено фоф Букурешт, па сам се изнаџускала за сите пари мисла дека че ме држи цел месец Али пирамитче ако организираш некоја игранка, јас сам прва! Иначе комшивки мои, Струмичанки, дека че се отвара лизгалиште и куга точно? Па ајде да доеме
Елајте ситее јас ќе ви се придружум накај 20 Декември. Туку мош сите ќе сме тама ама нема да се познајме
Има некоја битолчанка да позбораме малце јас слабо зборам на источен дијалект ама по нешто ми има останато во сеќавање од студентските деној
Абе овие од источна ништо не се разбирет, што зборвет, пак оние од Дојран леле, како да не се од Македонијава хахахаха
Как бе не не разбирате најчист дијалект имме од сите Вии тука на форумо ак не не разбирате еми у живо да не чууте как гувораме,как шо побрзо гувораме ќе не гледате как теле у шарена врата
Нека ми се приклучат малку Штипјани, Струмичани, Кочанчани и Делчевките, па да си направиме источна журка. Ако почнеме муабет да правиме, биде ве, каче да сте
Блазе си ви источна журка, мие од запад слабо некако, наместо да се соберемо и мие ка вас една журка.. Инаку Глувче, шубав ник имаш,ептен мило..