Аман бре нема врска, не знам од кој си пробала...Тоа некој намерно сакал да ва утруе Не правме такви јаки раки кути на пример охриѓајне шо прават А кој тоа другар бе може го знам
оффф колку само мразам дијалекти..Само Паланечкиот така го можам ,можеби дека имам др.од Паланка и кумановскиот ми е онака смешен др..уууууу .па поготово коа ке слушнам келнерки во кафичи као зборат т.е те услужуваат на дијалект,или продавачки...Паа уште се лупаат дека ако зборуваат литературно ,демек си го предале дијалектот
Кој водичка бе сега кажа дека момичката ке са отрујала од нашта И ваа нашта каква боја има кути на виски а не бела кути вода
Море ајте кај мене на винце вака пред нова година да си м'сниме некоа чашка..да затераме ка шо требе..
Добар дн. Куде нас се прави ракија много убава, само зависи кој гу прави. Ja македонски дијалект си га много сакам и много ми е убав. Ама Кумановка сам и цепам пола српски. па ви како сте? Гледам много за ракију зборите?Ај ја ви посакују све најубаво за Нову Годину екстра да си пројдете. Ја отиде у кревет затој што заспа на тастатуру. Ао некој не ме разбра слободно нека пише.
Сега јас ке ви напишам виц на гевгелиски:За шо плавуша коа оде уф веце не саа затваре вратта?-За да не а глеат преку клучалката И : Koa завршил часут по физичко си лафат две момички:Победите или изгубите на кошарката?-Победиме. И колко беше резултатут?-Ми незнам,не брујаме
Не смо се изгубиле, само бесмо малко зафатени. И ти ли си бре кумановка, несам знала Што има ново, што ти се дешава у живот?!? Ја Нову годину протера, еве јутре Бадник ќе месу лепче сас паричку (домаќица жена сам ја), па после ќе едемо качамак на Васуљицу и ќе свиркамо у дудуче до Св.Јован кд ќе едемо питие
Ами на плоштад ја слушавме со дечкоми Каролина Гочева кај шо се ѕвере.Несакав да одиме по кафичи досадно ми е..Вака бевме на плоштад дури помина огнометот и после дома кај него со неговите и така