баш убо смачено ми е од кафичи да се гушам таму.. па и од ресторан, небаре на свадба сум .. Иначе кај учиш ? - во лп
Еми сограѓанќе не знам шо да ти кажум Ај ќе са дружме тука така и така ного малце на има од нашиот крај. Сесилијо пак на оговариш
Ва бранум, не ва оговарум , шо теј на тебе, ццц, мер не гледиш оти ма нервире шо ви се исмејаве ( се изнамачив со ова) Как е уф Гивгилии, са спремите ли за вечер?
Абе јас фина сум ама тука са правум лоша Еми Сеси ја прочити во СДК сега напишав как е (си ја испразнив душта) Сношти знајш как ни са погоди времто за коледарскиот хепенинг, за одмерак ама вадин цело време врне
А, Сесилија, стварно , добра си, добра, може да та земме и за гивгилијска снаа Инче, јас не знам колку спремиле мојте, сеа станах пред малце , али спремани ми стоат
^ ^ Ејј не ма заебави мер и ти гевгеличанка си Од дека никнате сите на еднш Сесилија добро ти оде гивгилијскиот ама ти најдев една грешка ма нервире шо ва исмејаве
Ми и јас викум кути Сесилија, не и е грешка тоа, та зимме за снаа, не са секири Ами Хај, уд Гвг сум си, сеа сум дома, затоа пишум повечко тука, инче ву Ск, поретко на нет. Мислум оти са имме еднш погодано на ваа тема и знам оти ти и Црешичка сте уд Гвг
Не бе со ст мерак ќе та земе.Мислум не са лути за влакното ама та припреме де, мора да са навикниш Туку никак д сватум од дека ги знајш сите дијалекти.А и од дека беше негде западниот дел знам, Струга или грешка сум? Ми да арно са појави црешичка иначе ептен осамана бев, са усекав кути малцинство А од тондав град сватив дека сме биле голем.Црешичка не а знајав која е ниту пак она мене.Ти са веруве ли
Ми, ми са веруве мори Хај Колку и да са знајме, пак не може баш сите да ги знајме сеа па ... Него, престана ли да истураве вонка? Ниш не слушум оти , а чекум да престане, да тркнум ду аптекта
Убав веј градо, ма аресе, најбитер говорате од сите , само не знам кој е побитер, вие или валандовчајне , ама пак ва сакиме, позитивни сте, саките гости А не са лутум, само са исплашив оти нема да ма земите Уд дека сега тоа дека сум уд Струга ?
Ми јас знајш шо слушум : ниеје мене душо убило, убило вино румено... Еј ако продолжум така ќе ма истрчкат од форумот Уствари сама ца џорнум преку џамот. Шо та ѓнавум и тебе не знам дали престана оти и не ма интересире, не планирум нигде да одум Иначе ти и црешичка некоја генерација да не излејсте или школски Сеси неам појма уште прв пт ка почнав да пишум тука памтум со тебе си пишав и така има ми останано во сеќавање дека од западниот дел си поточно од Струга.Абе тука еднакопа жени не моам сите да ги памтум кој од дека е, сваќиш нели
Кај сте женски? Спремате ли се за вечер? Ја сакам на мене да ми се падне паричката .И ногу ми се јаде зелник,осеќам цела тава ќе изедам.