^ Ќе требе да на плаќте за тоа шо ви правме забава Мене кумановчање ми са интересни ама ја не пишат и неа малце да са посмејме. Иначе не сме толку малечко гратче, 16 000 не са баш малце.
Шо 16 000 бре? Според пуследните статистики од пред 1 гудина, ву Гивгилија живеат точно 23 000 љуге. Какви 16 000
Ми и јас са зачудив али ја вие на интернет така викат.Шо и знам, не ги бројав јас Gevgelija is a town with a population of 15685 ...
Али воа е според пописот во 2002 шо беше официјален за цела Македонија а воа така ние шо име си го правано незнам.Нели 2011 треабше да прават нов али нешто не бидна па валда ваа година ќе има нов Остај сеа баш на ваа лекција сме географија
Еве сам и ја, Кумановка од главу до петте. Не е важно дали има повише од Гевгелију, Велес, Струмицу. Важно сви заљубени , забегани, насмеани, намрштени, озбиљне су туј. Па у коју категорију сте?? Позз од Алегриу.
Дијалект шо неможум да го разберум е кумановкиут и битолкиут. Иам една роднина од Битола и ного брзо лафе па и на Битолски и ептен неможум ништо да а разберум
Темава е преуба, еве и јас вака че си зборам Струшки, хаха Ак сакаш уш нешто пиши ми инбокс шо че ти требит че ти кажа!!
Извини момичко не лагам са карам а и не сакам али potterholic да е зачленана од пред 1 месец али има стар профил али и е забраван пасс па си направи нов. Затоа прво са пите а после са лафе!
Ај ти пред да ми реплицириш размисли два пта, и ЧИТИ малце шо пишах оти не кажах ништо лошо! Со такви кути тебе не лагум да продолжавум дискусија.
Јас да си ги питам комшиките, струмичанките, ка си поминахте на карневало, викаа ногу убаво било. Вие маскирахте ле се фоф нешчо? Ако да, дајте некоа слика да видиме...
Па немаме ние битолчани некој јак дијалект...поќе литературно збораме...то е шо ќе се прај..инаку интересно вака да вијме кој како збора