Ко за прв пат на темава и јас да прозборвам малу. Ко се преселив Охрид и на прв час професорката почна да зборвит Охридски, а јас ништо не разбрав. Се сеќавам на момичето шо седеше до мене, ја прашав што значит "петличе" а знам имаше уш еден збор мислам дека за буре беше, не се сеќавам точно. Пусто Скопјанче, неразбрано... Имав проблеми првата година, дур разберам, но се научив. ..Го свиѓам на тој, го прашав на тој... На болница, на продавница... Не можев да разберам зш употребвет "на" а не во... Никогаш не прозборев ко што требит, зш смешно звучам, но не се ни потрудив. Ме разбираја де.
Е јас ич не се мачих да га разберам, знам го јас уво (или не толко) нејнио дијалект. Туку, врзаате ли си мартинки или ќе чекате 14 да доо? Јас врзах, тука немме обичај на 14 да врзуваме, ама до тугај уште една ќе си напраам.
Па шо знам јас,ама мислам оти овие од источна македонија се ич неразбирливи,а ние Битолчаните најразбирливи( )
Вајн тоа тељто ми вике устави таа б'лтијта и не са ск'лдисави ного да не ти млснум ејн ш'лтак,ама јас ка му репнах една не знајше на дек да фате.
Абре каков фудбал аман, глава ми ја пукнаја мжиштава со Реал,Барса и слични. Да немојш да најш асолен типац денојве, сите само за фудбал зборвет. Кажи море која книга последно си ја прочитал не Роналдо колку гола дал
Се сложвам тука русинке!! Леле преку гла ми е од тој фудбал. Нашкола само за то се зборвит. Та ученици, та професори .. абе аман. Ај да си легнам и да си гледам World Stage од Еванесенс .. да поуживам во животов тро. После езерцено и сонцено ме чекет.
Лена ќе ми извиниш ама јас те открив која си! Се знајме јас и ти, ама ќе остам сама да ти текнит која сум хехе.. Фино вака ко ќе откријаш некого на Фемина кој е и шо е.
Абе гледа се фудбал на плоштадо секој ден, нели е топло времето се сме шмитнани те низ парко се шетаме,те низ кафичите на кафина ептен ни се погоди сега
Ехееееееее, да видиш ами јас од кога те знам. Ко видов Јахја и Русија, скопчав одма: Аааа, ето која билааа .. Да си останиме вака мојт? Едит: Ама признај, по она со Еванесенс ме позна, а?