Немојте бе лујџе за јадење, немојте Калинки, оф Изгорев за убав домат, домашен, лубеница од нива, убо овошје, а не она зреанине на чоека да му се одмили да јади... Ко тенекија да јадам а не ко домат
Ој Прилепчанче, кај мене почнаја мали патлиџанчиња да се покажвет, уш малце ќе имам. Ќе те канам на патлиџани, да знајш.
Аааа Ливинг, абер немав за то. Фала, убо е да се знајт. Туку ак ви се јадет јаготки, малинки, рибизли и (уште недозреани) вишни, бујрумте кј мене!
Ми се јајт све то шо наброја, ај ќе почекам да узреет вишните зш тие се најубај од набројаното. Мајка ми да ти ја пуштам кај тебе одма од све слатко ќе изнапрајт.
Значит исти се мајкиве наши, еј. Мама само чекат тро појќе слободно време и одма ќе фатит да работат назад во шупана. Сокој, џемој, компоти и сите такви други чуда ќе ги напрајт. Тато само и го палит и одржават огнон, таа се друго. А ко ќе дојт ајвар сезона пубо да не зборвам .. горе в куќа не се качвит од шо и е убо долу. И нормално, не поминвит едно праење зимница без 5-6 комшивки демек на помош дојдени.
Amor Living patlidzancinata Ohricki se? zs nasive aber nemet! Nego edno prasanje do Ohrigjankive: do koga planirate mor vie Struzancina da ragjate? Aj nek vi ja napraet ona bolnicana vejke istoriska stana!
Л-енна да ги запознајме мајкине наши нек си менвет рецепти. Микако, патлиџанчињата охридски се - амикако. Видиш, и во охридска поезија шо се римуват ти одговорив. Иначе не знам кога ќе ја напрает гинекологијана, го претераја веќе. Наслушнав нешто дек почнале да работет ама не знам сигурно.
Хаххаха можит, ќе се израдвет шо нашле и друга жена шо сакат да прајт зимници. Себап гостиве шо требит да дојдет за брзо, мама Трилеќе ми напрај. Тој шо немат пробано или кј мене или Палма да појт и да кснит, да видит шо е убајна. И Ивана од Струга знајт шубо е, ќе видите дек не лажам. А ак не знајте шо е, бујрумте во спојлер по едно. Спојлер Иииххх само нек пробет да ми го изеет цело ..
Во Струга кај Мерлинкана прает убо трилече во една албанска слаткара. Ама јас млеко не поднесвам, така да ич не ми беше убо ко ме натераја да пробам... ама сите шо пробале велет таму најубо било. Ко бев еднаш Поградец женишчана се изнакупвија трилече од таму, заш вистина со три вида млеко го праеле ко шо требело. не знаев дек во Палма праеле, одамна не ги поштовам и не сум ги посетила. Е де, џабе муабет - од мајка ти сигурно е најубо. А ногу ми е ќејф вака домаќински муабет шо си прајме.
Абе и мене многу ми е кејф ама на стомаков не му се свиѓат баш баш да го предизвиквам та со трилеќ(ч)е, та со овоштијана шо ги зборвев преска. Ак се решам некоаш Струга да појдам (зш осеќам дека ќе се изгубам таму, чудно гратчено ми е со уличкине) ќе се распрашам та кј е, шо е и ќе појдам да пробам. Туку дан знајш дал ќе настапвет пак негде од хип-хоп танчерине за "Како ми го уништија детството"?? Јас требаше да настапвам во друга група ама ништо од то, а и на гости та вечер бев и не појдов да ги видам. Тууфф колку ми е криво.
Еееј штета шо не си ошла, стварно беа предобри. И јас сакам да ги гледам пак, аку имет настап обавезно ќе ти кажам да ојш.
Па да си појте и двете, ама ја незнам за шо зборвите, ама да си појте ак ви е чеф. Мојт и мене да ме викните и така че си пукна од досада... ме фаштет с'клети и сакалми дома.
Ајде да ја оживеам темава малце,глеам замрела од пред 1 недела.Нема да ви зборам на дијалект,но ќе ве прашам што значи тоа дрос???
хаха ми се допаѓа изборот за темава. не сум сигурна дали ќе можете да ме разберете ако почнам да зборувам на богдански/гевгелиски.