К'j сте бе женске, што праете? Св'ки д'н ја гледам темава и никако да напишем нешто. Еве ја да го попием млеково па полека ќе ием да спием. И таќе ви викам, ќе се пишемо опет.
Ееее чоек шубо ми дојде ко си прочитав нешто наше Ама ко шо можев да забележам, малце сме бе некако... 3-4 и, и јас си го сакам ЧЕ ! и само то си го користам, овие другиве работи ојш, дојш... глупи ми се ЕБАГО
Ајде уште една прилепчанка ебаго иако не го користам овај збор ''ебаго'' никош,си го сакам јазиков ама најмногу ми се бендисуваат Охридски,Кумановски и сите од Источна Македонија иако дел не разбирам многу многу,то е шо че прајш
Не се Нелче лоши Охриѓанки, не се. Само малце отпоќе шо сакаме да чашитвиме (џанам лактите поцрвенати од на пенџере стоење ) ама сеа то е. Е и то иам приметено по Скопјево, ојме со другарки и сите шо ќе ги видиме попат ги коментираме: Онаја ваква била, Онај таков бил.... а никој друг то не го прајт, само ние од покрај езеро
Ајде мори сограјџанки, ако сакате да се чекаме на чошено кај шарена чешма, чојме до на чколија и че ве честам по 3 чоколада, кој нејчи чоколадо, сладолед од кај Биџо. Шо ако е заладено, големи сне Оф море чоек како ме мрзи додам да си легнам Патем ви се гледа крстон од кујча вас? Јас еве од пенџере го гледам. И јас ретко користам чом, че дом, ама ЧЕ шанса нема да не го речам
хехех колку ми е интересно вака да читам на прилепски...Важи, че се чекаме на чошето кај чколијата само прво да пом да јам и че дом.Се гледа крсто и од кај мене од кујча и секош си го глем позз
Еееее то е друга приказна. Јас во глобала не сум таков чоек шо знајт се' за сите, чак ни комшииве не си ги знам, ама ко ќе видам некој лик излезен к'о од цртан филм, ај како да не го изоговарам и да не се изнасмеам...?!?! Ама ние сме многу детални во оговарајнциве и без усул некако. Ама то не е од лошотилак. То е з'ш си имаме високи критериуми. П.С. Да ви кажам дека во Охрид никој не викат "енЅеро"!
^ А да тркниме до Милина? Че се чекаме пред Калимеро, таман на врајчање по еден бурек че напрајме или геврек од плетварец. М, шо велите? А за крсто и од точила и од рид се гледа-многу високо го наместија.
Јас че појдам Ко станува збор за јадење.. Не е проблем Ако сакаш и тебе че ти купам, само кажи каков јадиш, со месо или со сирење?
Со изварка. Иначе, јас од Калимеро че си купам, нејчам од бело лале. Ееее Оффи глеј шо неправди ми те снајдоја златна... ми ти ги нема велешанкиве, ич те нејча.