me iznasmeavte so temava.. bash sega bev vo germanija, imashe lugje od ohrid i bitola, i nie dek od skopje epten pocnavme na bitolski da zborime, onaka interesno ni dojde, ali tolku od toa, sega vekje nishto nemozam da zboram, onaka ne mi ide a i nemam so koj.. inace samo na skopski mozam da vi zboram, a toa e..bash nishto posebno
И как ? Шо си праате? Каквоо времето накај вас ? Тука ногу врне ,грма, треска. Си мислаш есен е а не лето. -Струмички
Оne Direction ееее ќути, времето е ужас.. Ич нејќам такво време... Па некој викат дури и оти цела недела таква ќе била.. Ако е таква ујде којно у реката....
И такој ја си пишују како будала а оно не се праќа и чекам сви да ми одговорив и се чуду штоги нема а до мене било проблем хахаха. Викам како сга сви се договорисва да не ми пишуев хахаха а оно не се праќало. Иначе за фејсбук збору.
Шо праавте бе? Как сте, арни? Абе шо да ти лафум, најубав дијалект имме. И јас см од там негде, гивгилијската уколина. Как времто дек вас. Тук заврна малце и толку му биде. Ама ако нека разладе малце шо е воа, слнце та удре уф глаавта. Ја пак врне саа. Ај после пак ќе лафме.
Божеј, колко е жешко, вонка не с излеве Дај боже да разладе вие денаве, ути не с живее. Застра какво беше, пожешко неј било, скн
Одамна не сам гу отворила тему, не знам што се дешава и не можу да ви се уклопу у муабет. Ама еве сг шкртна- да не сам покуса.
E шо да ви кажам ,овдека времето е добро Ни е ладно ни е топло така средничко,веќе и ми здосади ..ама ајде уште три недели кај и да е ќе си дојдат па и ја ќе си дојду Сабајле пак беше ладно нели божем точак да возеше ама нишо. Добро ама па затоа после ќе иду на зумба
Еден ден ојдех до тај дукано се за 200 шо е и шо да видам сате ѓупци тама насоберале 5-6 ќесина и ги продават на пато
хуаха ама интересна тема.. прилепскиот дијалект спаѓа во централните говори и е најчист..да си го пофалам иначее од пп сум па да си поразговараме малце ко че си појдам од училиште земам да јадам одма оти мн ми се јади ебаго..после че зем да спијам и ако имам за учење че земам да учам..после на фејзбук морам да проотрачарам шо има и после че си излезам со другарките на могила че си се прошетаме и че си јадиме пуканки шо ни душа сака па после дома че си се вратам и че си легнам да си спијам..
Уште то че да го немавте и ебаго Аман па,сегде ги клавате Јас денес не шетам,ладно ми е,се скоцкав Убо ми е дома,да си го испијам кафето,после ќе си го префртам финџалот и ќе смислам шо да прам денес.