Си знајме си знајме, ама некој имаат таква среќа што и во три навечер да јадат пак се слаби. То е, шо да прајш. Познава еден чојк, слаб ко врвка е, станувал од спиење јадел, на јадење по цел леб го јадел и јадел три пати појќе од тоа што јадет еден дебел чојк и пак е слаб. Е ај сеа, ни ги побиват сите тврдења дека после 6 или 8 не смејт да се јадет. Абе, кај секого е различно, секој си го знајт својот организам, барем би требало да си го знајт
И ја имаше такву другарку абее скачка што ќе кажев Кумановци. Еде по пола леб и ништо не се лепи за њума. Рамно сомаче. А ја вежбај не вежбај исто ми е. С'с стомаче сам се родила и с'с стомаче ќе си умру изгледа . Ништо не помага хахаха.
Леле иста си кути мене и јас ако ми са прејадее и во 5 саат сабајле ќе станум за да јадум.Што да правум таа е.Ја и сеа ми са јаде ќе одум ќе јадум ...
Татко ми куга и бил млад и ка е работил фоф еден ресторан јал е по еден леб рибанки изпржени. И имало некој човек шо е секој ден бил там и е почнал да се клади сос сите, ка седне татко ми да јаде и се кладил оти еден леб че изеде, и сите са се нафатали оти никуј не е верувал оти е можно това. Татко ми куга е ошел војска е имал 50 чила. И са е слаб а се заборавја куга седне да јаде.
Кој што и да каже Кумановски дијалект е најразличан од литературно македонски... P.S Овој мое срце чука само за Куманово
E не сте фер ! Сга и на мене ми се приеде. Глупава морков ми е еде... Ама онј сладак а не овија све горчливи. А сакам да ве прашам што планирате да носите у понеделник(почетак на школу)???
Оште не е изгасан?! Божеееј, веќе три дена бе, мајка му стара. Не дај боже да има изгорано некоа куќа