5 супер кај таа професорка треба да се збркаш за да добиеш 5 напишав состав на дијалекти и беше задоволна секако со ваша помош тнх на сите
Треба да дојш у Кавадарци и ќе виисш, зависи секој си има свој метод, некои си мислат со една пијачкја две и ќе те ќаре, некој цела вечер ќе ти кажуе некои смеи и ќе те смее цело време па на тој начин, а има и некои шо симнуват ѕвезди хихихи
дој кај нас да видеш како се удварат ќе ти рече ногу ми се свигаш а ја свигам ли ти се и ти ке му речеш не,и он ке ти рече ја ли не ти се свигам ја? hock: како он да е најубав на свето хахахах
ме изнасмеавте со дијалективе , барем научив по некој нов збор па ќе си го вметнам кај мене во речникот поззззз
ееееее браво...јас да ви се пофалам сите ве разбрав што сте напишале ги поднаучив дијалективе на факултет со колеги од цела македонија ама незнам како да ви напишам нешто на скопски....некако нема специфичен дијалект...освен она што го извртуваат јазикот така наречените "шмизли" и "фарери" ама не го сакам тој изговор :mrgreen:
З'ш мор да не мојш да напишиш нешо на скопски? Шо е толку тешко? BTW дечки, дан знајте кој е единствениот збор во Охрид шо не завршвит на Т?
па името на градот не ви завршува на Т :mrgreen: ОХРИД ај ако ми текне нешто ќе пишам...вака сега не ми доаѓаат некои смешни скопски зборови ilent:
не, ние кај нас не викаме „ај на по еден тос“ ние викаме „ај на по една љута ж’та“, па и со некое мезенце така, по можнос шопска салатичка.. абе ќеф па и лепо друштво, па и ју рокче така у позадина...ај ај ќе треба да им ѕрнкам сеа
А да ви зборувам ја по прилепцки,чунки не сум баш отаде,ама најблизу ми е.И чоек шо че прајте сега?Че ви помогни ова-на кој му требаше дијалект
ne mi se veruva si iskomentirav post od prvata strana ne mi se desilo taka da se izletam..mene mi e najsmesen kumanovskiot dijalekt najjak mi e a nujubav za slusanje mi e veleskiot dijalekt..
Super e ova so dijalektive.Mene kumanovski mi e najinteresen a i pred nekoe vreme si nauciv nov zbor na kumanovski CUNKANJE a vrska nemav sto znaci i sea i ja taka si vikam
Znam go nauciv toj zbor pred nekoe vreme i bas mi e interesen i sega na decko mi mu vikam aj da se cunkame
Еее бш ми е мило што ви се свиѓа наш кумановски дијалект ама и ми имамо много интересни речи само не ми текнуев у момент иначе други дијалекти су ми потешки затој што имав чудан акцент и кд збору такој е мн смешно... позз