Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Да зборуваме на дијалект

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од anastasija19, 12 февруари 2010.

1. a.c.k.a

a.c.k.a Популарен член

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    816
    Допаѓања:
    609
    шо праеш? те.... кај ке одеш? ја :rofl: :rofl:

2. brightness

brightness Активен член

Се зачлени на:
    2 март 2013
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    1
    хах провинцијалкиииииииии

На amberr му/ѝ се допаѓа ова.
  3. papagal4e

papagal4e Истакнат член

Се зачлени на:
    15 мај 2010
    Пораки:
    191
    Допаѓања:
    135
    Дек сте бе?100 Гудини неам пишано тука :D

4. Sw3et.Ang3l

Sw3et.Ang3l Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2012
    Пораки:
    1.261
    Допаѓања:
    2.096
    ^ Ја не ја. Ти дека си? Шо си праеш? Од сега почесто да ни пишуваш, да не има карање, ако ли ? :rofl:

5. MoonshineAnne

MoonshineAnne Истакнат член

Се зачлени на:
    12 април 2013
    Пораки:
    180
    Допаѓања:
    83
    много много

6. Hipica

Hipica Форумски идол

Се зачлени на:
    31 декември 2009
    Пораки:
    14.369
    Допаѓања:
    14.821
    Имаше некој прашано дал имало згодни деца Охрид.
    Не мамете се, немат, да ви кажам со време :D

7. hermosa

hermosa Популарен член

Се зачлени на:
    7 декември 2011
    Пораки:
    3.631
    Допаѓања:
    9.093
    Aко де hipica ,згодно е езерото :P .Xахах поздрав од струмица

8. ABeautiful

ABeautiful Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2013
    Пораки:
    179
    Допаѓања:
    56
    Мрдни имаш ли осет два саата те чекам да се спремаш за да излеземе...аман веке! 8)

9. chocolate...girl

chocolate...girl Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јуни 2012
    Пораки:
    192
    Допаѓања:
    148
    Абе ајде струмичанки нигде нема..иначе вии другите как сте..оддамна немаах пишано тука.. :D :D

10. Cappuccino

Cappuccino Активен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2013
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    45
    Оооо здраво дечки, как сте? Арно шоо видех темата, оти прекисна ми веќе само скопскио да го слушам, по цел ден у фирмата, па морах и јас да се навикнам, тава е, шо ќе се праа.
    Иначе ај веќе коо почнах да пишам и еден гаф од мене пресен ... нели преслииме се у нов стан, ама како шо е највисоко (а нема лифт) а башка имам мардавени и у стано, значи не ме бива ако не се л`знам или сопнам. Па мајка му стара, престапулка ќе зеам ќе си месам, како енос да преодувам :rofl:

На hermosa му/ѝ се допаѓа ова.
  11. vampgirl

vampgirl Истакнат член

Се зачлени на:
    29 мај 2013
    Пораки:
    66
    Допаѓања:
    10
    Интересно со дијалективе сите пишет, значит колку сме оддалечени а колку различно зборвиме. Се чудам, го читам постов над мене и си викам ај мајката, ак разбрав нешо од ова ја... господ знајт шо викет оние од источна Македонија ко че зборвет. Ај ние мојт че се разбериме некако... ам тие?? Цел ден да ги слушам никојпат не че разберам. Ак ми се лизнит некој збор можит така да подразберам нешо иначе тапа сум... а вака јазициве ми одет, ама со дијалективе не сум фамилијарна :D

12. Cappuccino

Cappuccino Активен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2013
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    45
    А јас неам уопште прблем со дијалекти, сите ги разбирам, а најинтересни ми се беровски и кумановски коа говорат :D

13. vampgirl

vampgirl Истакнат член

Се зачлени на:
    29 мај 2013
    Пораки:
    66
    Допаѓања:
    10
    оо ја кумановски шубо си разбирам :D дека мама од куманово и нонстоп ко че појме таму да се видиме со роднине се на кумановски и шо сакаш не мојш да не разбериш, а не знам да вратам на кумановски, само разбирам шо ми велет...иначе многу ми е јако и сакам да научам да врајчам ама ко че сум таму ја си тегнам струшки тие кумановски и си се разбираме некако... беровски немат шанса да разбирам перфект... општо само :)

14. Butterfly-Girl

Butterfly-Girl Популарен член

Се зачлени на:
    4 јануари 2013
    Пораки:
    957
    Допаѓања:
    513
    Еее баш убава тема :D Се литературно лафахме, сеа можме малце и на дијалект да си лафме :D
    Ии как сте виа, шо прајте? 8)

15. hermosa

hermosa Популарен член

Се зачлени на:
    7 декември 2011
    Пораки:
    3.631
    Допаѓања:
    9.093
    Jас сам супер,уживам саа и сите ве разбирам одат ми и странските јазици и дијалектите :rofl:,најинтересни ми се кумановски и охридски.пеперутке ти од гевгелиско негде да не си?
    Capucino,пресмеја ме па и ти,напрај си престапулка чим енос проодуваш :P ,хах и после не викајте немало струмичанки тука сме дека бива без нас.

На ChErLlOyD и Cappuccino им се допаѓа ова.
  16. kikikikirika

kikikikirika Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2011
    Пораки:
    2.029
    Допаѓања:
    4.535
    AAA Hermoso дека бива без нас па и ти :) Дек дум там кум сме :D Маале вадан как сам се изнервирала, планирах си да одам негде на морце, на езерце да си избањам газо ама тва вреемто отепа ме, де ке заладе, де ке заврне, де слнце ке отпекне, и ништо...останах си дома кути пујка да си дремам :(

Ај друкјо викенд мош ке имам срека, не знам јас од дека е тај баксуз шо мее затерал, таман нешто ке си испланирам, ке се измотивирам и не излева на крај никак.

Ама пак аран беше дено. Гледам од плажиране шо не биде ништо не биде, викам ај па до центаро ке испаднам да видам как е шемата. Натегнах един кус бој, турих си цвикерките, истопорих се на веспата и тргнах... Чудам се врта се народо по мене, викам шо ме зјае тај народ, он од ветеро и од веспата, тај бојо ми са дихнал и сите се ококориле зјапат ме у гаштите... Еваа викам бруки, којзнаа шо говора тај народ за мене сега. :?: :$

(Ааа тешко мее да пишам тука на дијалект, навикнах се на литературно (додуша су скопски примеси) да цепам, сега едвај пишувам. )

17. Wild-GirL

Wild-GirL Популарен член

Се зачлени на:
    11 септември 2010
    Пораки:
    1.266
    Допаѓања:
    1.258
    Дек сте Феминкии? :D

18. smesko.s

smesko.s Активен член

Се зачлени на:
    21 јуни 2013
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    0
    pomeri gi jabucene da ne ti gi skinem nogete ;) tetovcanka so da praes :D

19. Maroon5

Maroon5 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 август 2012
    Пораки:
    1.068
    Допаѓања:
    936
    Аууууууу, колко ме досадноо :D
    Добро, шо таа работта, сите Струмичане ојдани се на Цареви Кули, цццц, додек не го направаа тај комплексо, никој не се врташе околу баиро :D
    Хахаха :P

На ChErLlOyD и AngelOfArh им се допаѓа ова.
  20. Cello-PlaYer

Cello-PlaYer Истакнат член

Се зачлени на:
    14 мај 2011
    Пораки:
    106
    Допаѓања:
    23
    Kak be site na Carevi kuli.. Jas sam tuka.. ic da ne se sekiras.. :D Primerna momicka sam se doma si sedam :P