Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Да зборуваме на дијалект

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од anastasija19, 12 февруари 2010.

1. Maroon5

Maroon5 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 август 2012
    Пораки:
    1.068
    Допаѓања:
    936
    Хахахахахаха :D
    Ми добро :D
    Ама мислаах на тии шо одат там, и право се сликат, тагират, бре бре мајката :D
    Хахахахаха :P

2. Cello-PlaYer

Cello-PlaYer Истакнат член

Се зачлени на:
    14 мај 2011
    Пораки:
    106
    Допаѓања:
    23
    Malee od takvi pravo na Facebook ne mi se fleva.. aman.. :D Mer nema da si dojdam od dalekoto i jas da idam da vidam so kak :P

3. Maroon5

Maroon5 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 август 2012
    Пораки:
    1.068
    Допаѓања:
    936
    Хаха, незнам зашо се го крстиле Цареви Кули, ка се наваѓе накај двата пата, ми поарно двата пата да се го крстиле хаххахахха :D

4. Cello-PlaYer

Cello-PlaYer Истакнат член

Се зачлени на:
    14 мај 2011
    Пораки:
    106
    Допаѓања:
    23
    E ne znam jas tava.. :D Do dusa ne me ni zanima kak se vika. .bitno ka ke idam da mi se arese :D

5. hermosa

hermosa Популарен член

Се зачлени на:
    7 декември 2011
    Пораки:
    3.631
    Допаѓања:
    9.093
    хах Kикиритке ме насмеа аманте јас саа нели не сам у струмица ного шетах вчера низ софија нозите ме заболеа плиги ми се наприја целте пети мале мале сичко видех дури до ндк салата ,оти јас сам рашетар ама софија е преголем залак за мене признавам си малее ногу е убаво се се ама тај дождо ме нервира тава трпе ли се тава ли е лето аманте мразам ама ај ако престане после ќе се шетам пак ако не ќе висам на фемина тука.A гледам пишате за царевите кули таман се е работата да го крстат двата пата :rofl:
    Mоја навика си е литературно ама дека бе јас да не се оправам шом странски јазици можам да пишам шо останало за дијалекти ама таресене ми е :wasntme:

На kikikikirika му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Hipica

Hipica Форумски идол

Се зачлени на:
    31 декември 2009
    Пораки:
    14.369
    Допаѓања:
    14.821
    ^ Абе, ак размислиш малце... и дијалективе се странски јазици :D

На hermosa и Maroon5 им се допаѓа ова.
  7. kikikikirika

kikikikirika Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2011
    Пораки:
    2.029
    Допаѓања:
    4.535
    EE и јас од скоорто зафркнах се у софија. За еден ден се сакаш да видаш си викаш ај блиско е уште ваа кривина уште таа кривина и оп цел ден си го отепал и само 2-3 работи си видел. А си викам шо ке давам пари за метро за 2 станици.

За Куулте не знам шо да кажам... Маале градо ни е најубав ама шо си имаме прос народ бе си имаме.. ка гуворат за тии куулте мислиш на марс биле па фалат се. На вреемто така беше за селект, па за глобал, па за пиндата (и други кафичи), после за парко ај па сега на куулте им а дигат, цеента. Ама ако барем рекламираме си се така по ФБ и вие од друјзте градове мислат си којзнаа шо имаме :D

Хаха струмичанки размоабетисааме си се, чинаш на ѓупскио пазар сме :D

На COollLady, leighton23, Maroon5 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. leighton23

leighton23 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2013
    Пораки:
    738
    Допаѓања:
    1.681
    Интересна тема бе, убаво на тај шо моо текнало да га отворе. А гледам наваѓе се и по некој струмичанец. :D

На kikikikirika и hermosa им се допаѓа ова.
  9. hermosa

hermosa Популарен член

Се зачлени на:
    7 декември 2011
    Пораки:
    3.631
    Допаѓања:
    9.093
    хах да зафркната е софија ама јас не се предавам :D .абе обикалјам молове заведенија сички знаменитости :rofl: ,шо викаш ти мислаш за еден ден ќе видаш сичко е на ето ти го држ на :P .Aко,имам време јас море какви кули какви бакрачи не ме интерсире нек се радуват простите на них останува струмица викат :rofl: ,чудо ејј од сичко прават сензација мислаш ајфеловата ја изградиле струмичани мале мале |( ,абре ај дека са прости издржува се ама завидливи нема до дека тава е реалноста.A богами темата ѓупски пазар ќе ја направаме нии струмичаните :lol:

На leighton23 и kikikikirika им се допаѓа ова.
  10. MaCa-Swiss

MaCa-Swiss Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2013
    Пораки:
    253
    Допаѓања:
    961
    Амор ја и ти ваљда на ист дијалект зборвиме.. Шујчур се најде некоја шо е разбира убо.. Иначе и ја му се чуда на овие како зборвет онака нишо не ги разбира.А богами и Гугл Транслејт не ги разбират как шо глеа :^) А иначе от Охрит дан си ? Дек ние Охриџани така зборвиме :D

11. Maroon5

Maroon5 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 август 2012
    Пораки:
    1.068
    Допаѓања:
    936
    Хахаха, на шкдм сакаш да кажаш :P
    Иначе, ќе помине и тава за куулте, додека не отворат нешто ново тава ќее :D

12. Hipica

Hipica Форумски идол

Се зачлени на:
    31 декември 2009
    Пораки:
    14.369
    Допаѓања:
    14.821
    Мори Мацо имаш ти нешто измешано во манџата. Дан‘ имаш струшки корени случајно? Пошо ние Охриѓани не викаме шујчур туку шуќур; не викаме ја туку јас; и не викаме чуда и глеа, туку чудам и глеам.
    Ова со струшкиве корени неќам да те навредам, јас сум пола Стружанка, ама стварно не зборвиме така, а баш Струга зборвет со че, како шо имат пишано Вампгрл.

На confused му/ѝ се допаѓа ова.
  13. ABeautiful

ABeautiful Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2013
    Пораки:
    179
    Допаѓања:
    56
    С`ви со ораси е тортата

14. Flower27

Flower27 Популарен член

Се зачлени на:
    6 декември 2012
    Пораки:
    1.531
    Допаѓања:
    4.180
    Нема што да праеш, и ја од Тетово ;)

15. Cappuccino

Cappuccino Активен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2013
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    45
    Добро де, не баш од Струмица, ама тук од комшиите :P Как и даа, разбираме се битно :D

16. MaCa-Swiss

Се зачлени на:
    15 јануари 2013
    Пораки:
    253
    Допаѓања:
    961
    А, да :emo: Мајка ми е од струшко село .. А не ми е јасно како мојт така струшки да зборва :^) Секош мајка ми ко че зборвеше струшки ја е карав :$ А баш ми е смешен ова струшкиов : Шчрк, шчица, п'т :rofl: Не, не морат ја да се одвикна од ова зборвејне :x Ама важно секој збор со Т ми завршвит шо е типично за секој Охриѓанец :D

Чекај малце, от Охрит си ?????? Како така те неам видено досега ?? :^)

17. hermosa

hermosa Популарен член

Се зачлени на:
    7 декември 2011
    Пораки:
    3.631
    Допаѓања:
    9.093
    Kапучино поздрав комши ;) .A за тава шо викате да на шкдм мислаш се наваѓаме :rofl: бар он е у тренд а куулте брзо ќе изледе од нашта мода ќе си најдаме нешто поактуелно нија сме такви шо да прааш мора да се живее од нешто хахах

18. The.Complicated

The.Complicated Истакнат член

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    371
    Допаѓања:
    235
    Бобобобооб, се насобравме Охриѓанки овде.
    Иначе се приметвит дек не си чиста Охриѓанка во зборвењево, на пример : зборва, че, одвикна
    П.С. Околу дијалектов jаки ми се Варошанине со чисто Охридскине зборој..камо да знаев појќе такви

19. MaCa-Swiss

Се зачлени на:
    15 јануари 2013
    Пораки:
    253
    Допаѓања:
    961
    Бобобобооб, се насобравме Охриѓанки овде.
    Иначе се приметвит дек не си чиста Охриѓанка во зборвењево, на пример : зборва, че, одвикна
    П.С. Околу дијалектов jаки ми се Варошанине со чисто Охридскине зборој..камо да знаев појќе такви[/quote]

Лее еј машала. Си се погодивме сите :) Е убоо де сте се запнале сите за мене :x Се глеат дек су мелез во јазициве .. То е :wasntme: Иначе ко че дојда обавезно организирва забава за нас Охриѓанките.. Да се вииме кој сме шо сме :D Ве бацва сите :*

20. Vikica.cuci

Vikica.cuci Популарен член

Се зачлени на:
    21 ноември 2011
    Пораки:
    1.520
    Допаѓања:
    3.293
    Хахаха темама леле браво.
    Се прсмејв значи. Ептен убо му текнало на тој шо ја отворил. Можи ја не зборувај кизнај колку смешто, оти Прилепчанка нели, ама Струмичанки и Охриџанки ме пресеаја.
    Инаку да ви се пофалам јас ги разбирам скоро сите дијалекти освен Беровчани, ептен брзо ми зборуват и нејасно и ама ич не ги разбирам ама че се потрудам и нивното да го разберам. :lol:
    Уште еднаш браво за темава и отсега и јас че ве дружам, не за друго да се посмем малку :P :lol: