Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Да зборуваме на дијалект

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од anastasija19, 12 февруари 2010.

1. confused

confused Популарен член

Се зачлени на:
    5 декември 2009
    Пораки:
    175
    Допаѓања:
    327
    Амор ja и ти ваљда на ист дијалект зборвиме.. Шујчур се најде некоја шо е разбира убо.. Иначе и ја му се чуда на овие како зборвет онака нишо не ги разбира.А богами и Гугл Транслејт не ги разбират как шо глеа :^) А иначе от Охрит дан си ? Дек ние Охриџани така зборвиме :D[/quote]
    Mацо душо не си ти од Oхрид па јана мајка да е. Cтружанче типично си. разбирам јас дека Cтруга ко ке пораснит сакат да е Oхрид, ама пак кажи си, не е срамота :)
    1.Jас, не ја
    2.шуќур, не шујчур
    3. Jа, никако е
    4. им се чудам, не му се чуда
    5. разбирам, не разбира
    6. Kако шо глеамм, не как шо глеа
    7. и најважно охриѓaни, ко ке слушниш охриѓанец да ти речит охриџани да ми шепниш.
    E така, поздрав накај Cтруга и езероно Oхридско е :D

2. Hipica

Hipica Форумски идол

Се зачлени на:
    31 декември 2009
    Пораки:
    14.369
    Допаѓања:
    14.821
    Викица, Беровчани не зборвет на дијалект. Тие на странски јазик зборвет :D

Туку... за Охриѓанки. Сликава е од една знаменитост во Франција. Се наоѓат негде помеѓу Париз и Версај.Не ви личит на Гимназијана? :^)

Прикачени фајлови:

На Vikica.cuci, hermosa и confused им се допаѓа ова.
  3. miljkovic

miljkovic Истакнат член

Се зачлени на:
    26 декември 2010
    Пораки:
    526
    Допаѓања:
    363
    Вистина Хипица, ептен личит на гимназијата, абе само да копирате нешто, ваши дела и идеи никако :D :D

4. confused

confused Популарен член

Се зачлени на:
    5 декември 2009
    Пораки:
    175
    Допаѓања:
    327
    хипице, ак не сум јас грешка гимназијана е копија на зградава, нешо ко така да имам слушнато негде ама не држи ме за збор

На Hipica му/ѝ се допаѓа ова.
  5. MaCa-Swiss

MaCa-Swiss Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2013
    Пораки:
    253
    Допаѓања:
    961
    Стварно мор Хипице :^) Личит и то како :emo: А отсега пра список, кој е за на забава кај мене ? Да зна колку души да планира :rofl: ( И не замервете ми ак ви зборва Струшки :P Навика, то е :tmi: )

6. The.Complicated

The.Complicated Истакнат член

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    371
    Допаѓања:
    235
    Јас идам на забавава :P И онака ми здосадија Куба и Кадмо..
    Ај следниот пат јас ќе ве соберам да ојме на пијанчење :devil:

7. MaCa-Swiss

Се зачлени на:
    15 јануари 2013
    Пораки:
    253
    Допаѓања:
    961
    ^ Убоооо :) Ти си прва на листата.. Следејчи ??

8. COollLady

COollLady Популарен член

Се зачлени на:
    18 ноември 2011
    Пораки:
    654
    Допаѓања:
    1.337
    Ooo, Хипице па излажа ме :lol: Па, неле рече дека имало убави у Охрид?
    И да, ништо не кажуваат... Зборовите со клешти да им ги вадам? |(

9. Hipica

Hipica Форумски идол

Се зачлени на:
    31 декември 2009
    Пораки:
    14.369
    Допаѓања:
    14.821
    ^ Абе убо ти иам пишано. НЕМАТ. Види ја ми извртвит зборој :D
    То е, Миљкович, жабине крајезерски ни ги испија мозоциве :D

Маца да не се устручават со струшкиот, ама за на забавата сакам ченки печени, од Вранишча мојш да набавиш, то струшко е :P

Компликејтед, Куба и Кадмо не одет во иста реченица, аман :D Куба ојш да се испијаниш. Кадмо мојш да ојш само ак си веќе пијан.

10. levely

levely Популарен член

Се зачлени на:
    10 јуни 2011
    Пораки:
    914
    Допаѓања:
    902
    Еее и јас идам на забава :!: кај без мене. Ама не сум у охрид јас, у сабота че доам :rock: Туку остај тоа ако сака некоа да се запознајме нека ми пише ЛП :*

11. The.Complicated

The.Complicated Истакнат член

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    371
    Допаѓања:
    235
    Ахахахахахаха, а Парк кај да го сместиме ? :rofl:

12. MaCa-Swiss

Се зачлени на:
    15 јануари 2013
    Пораки:
    253
    Допаѓања:
    961
    Мориии Хипицееее ..... Па мајка ми од Вранишча е мории :D Е браво мор како погоди ти се чуда :D Е таму си има ја другари другарки и че му реча сеа ко че дојда сака ченките украдени да се и дома да ме чекет .. И после че гиспечиме некако ( иако јас секош јаглен ги пра ) ама зато че сте вије тука, така ? А levely шо ак не си от Охрид.. Че дојш :!:

Амор Хипице дан сме ние нешто другарчина блиски ?? От кај знајш све за мене мори ? :D

13. Hipica

Hipica Форумски идол

Се зачлени на:
    31 декември 2009
    Пораки:
    14.369
    Допаѓања:
    14.821
    ^ Едно врапче ми шепна :D :D :D

Компликејтед, Парк е научна фантастика за Охриѓани :D
    http://www.youtube.com/watch?v=JLFldRYLlP4 Ев да ја почниме журката.

14. MaCa-Swiss

Се зачлени на:
    15 јануари 2013
    Пораки:
    253
    Допаѓања:
    961
    ^ Шо врапче че беше то :?: Абе вие без мене журка ? Чекајте прво да ви се врата..

Иначе ченките се готови за печејне :emo: Друго нешо шо сакате за јадејне, пиејне .. ?

15. COollLady

COollLady Популарен член

Се зачлени на:
    18 ноември 2011
    Пораки:
    654
    Допаѓања:
    1.337
    Хипице кажа ми едншка у СДК дека имало убави у Охрид, ама биле ногу зафркнани. Како сега па нема.
    А, јас па мислех Охрида дечко да таксам. Ама па и јас. Ем Охрид, ем политичар. Комбинација: горко кафе :D

16. Hipica

Hipica Форумски идол

Се зачлени на:
    31 декември 2009
    Пораки:
    14.369
    Допаѓања:
    14.821
    Абе тие шо се убај се зафатени. Со приколки шо ги викам јас :D
    Кој политичар мор го најде од Охрид? Не биди будала, политичарине во Охрид ни за пред камера не се, пак за на друго место :D :D :D

17. COollLady

COollLady Популарен член

Се зачлени на:
    18 ноември 2011
    Пораки:
    654
    Допаѓања:
    1.337
    Мојо не е толку популарен за пред камера :D Кариера у подем. Тактика: трчи-лажи :rofl:

18. Lella

Lella Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јануари 2013
    Пораки:
    5.326
    Допаѓања:
    29.121
    Егидииии, Охрид па Охрид. Чек јас да ви се јавам уд другио крај... Ај познајајте кој дијалект е да ве видам... 8)

19. SnowWhite8

SnowWhite8 Популарен член

Се зачлени на:
    26 јули 2012
    Пораки:
    1.275
    Допаѓања:
    1.620
    Решила Габриела да однесе куде Цецу да шие панталоне. И однела и Цеца ву кажала Габи ќе ти ги сошију како нема да ти ги сошију дојди за едну недељу на пробу. И Габи дошла за едну недељу на пробу и Цеца ву кажала Габи ја беше много болна, болеше ме уво. И ја гу прашују Габита Габи готови ли су ти панталоне а она Габи ми вика Не бе Саре не су готови Цецу гу боли уво. И ја ву викам па она убаво ти кажала БОЛИ ГУ УВО ЗА ТВОИ ПАНТАЛОНЕ. И си Габи отишла дома. И после едну недељу врти куде маму (нане) Нане иди види дали Цеца ги е сошила панталоне да дојду да пробам. И мама отишла и гу прашала Цецу Цецо готови ли су на габита панталоне? А Цеца кажала Не су готови нека дојде јутре вечер. И дошла цеца куде маму и ву кажала Другар заврти ти на Габита и ву кажи да не су ву готови да не доваѓа днске. И мама ву врти на Габита Габи не су ти готови панталоне., Цецу гу боли јоште уво. И Габи ккажала кажи ву на Цецу ја јутре ќе дојду и ќе седу куде њума докле не ми ги сошие. И мама вика Габи Цеца не е сга куде мене ја па треба да иду и да ву кажују дека ти ќе дојдеш на пробу. И такој дошла Габи куде Цецу и седнала. И Ццеца шила шила шила и ги панталоне сошила. Ама останала мајца. И после вика Кд да дојду за мајцу? Цеца викала па Габи ја да оздраву. И после Цеца отишла куде Габита на гост ии ву каажала Габи ја не сам ти гу направила мајцу. Зашто бе Цецо? Па ете ја изгуби време да дојду куде тебе наместо да га шију.
    И ТАКОЈ :rofl:

20. MaCa-Swiss

Се зачлени на:
    15 јануари 2013
    Пораки:
    253
    Допаѓања:
    961
    Кај сте бре Охриѓанки ?? Шо ве немат :^) Ко вземја да пропаднавте да му се сневидит :D