Амор ja и ти ваљда на ист дијалект зборвиме.. Шујчур се најде некоја шо е разбира убо.. Иначе и ја му се чуда на овие како зборвет онака нишо не ги разбира.А богами и Гугл Транслејт не ги разбират как шо глеа А иначе от Охрит дан си ? Дек ние Охриџани така зборвиме [/quote] Mацо душо не си ти од Oхрид па јана мајка да е. Cтружанче типично си. разбирам јас дека Cтруга ко ке пораснит сакат да е Oхрид, ама пак кажи си, не е срамота 1.Jас, не ја 2.шуќур, не шујчур 3. Jа, никако е 4. им се чудам, не му се чуда 5. разбирам, не разбира 6. Kако шо глеамм, не как шо глеа 7. и најважно охриѓaни, ко ке слушниш охриѓанец да ти речит охриџани да ми шепниш. E така, поздрав накај Cтруга и езероно Oхридско е
Викица, Беровчани не зборвет на дијалект. Тие на странски јазик зборвет Туку... за Охриѓанки. Сликава е од една знаменитост во Франција. Се наоѓат негде помеѓу Париз и Версај.Не ви личит на Гимназијана?
хипице, ак не сум јас грешка гимназијана е копија на зградава, нешо ко така да имам слушнато негде ама не држи ме за збор
Стварно мор Хипице Личит и то како А отсега пра список, кој е за на забава кај мене ? Да зна колку души да планира ( И не замервете ми ак ви зборва Струшки Навика, то е )
Јас идам на забавава И онака ми здосадија Куба и Кадмо.. Ај следниот пат јас ќе ве соберам да ојме на пијанчење
Ooo, Хипице па излажа ме Па, неле рече дека имало убави у Охрид? И да, ништо не кажуваат... Зборовите со клешти да им ги вадам?
^ Абе убо ти иам пишано. НЕМАТ. Види ја ми извртвит зборој То е, Миљкович, жабине крајезерски ни ги испија мозоциве Маца да не се устручават со струшкиот, ама за на забавата сакам ченки печени, од Вранишча мојш да набавиш, то струшко е Компликејтед, Куба и Кадмо не одет во иста реченица, аман Куба ојш да се испијаниш. Кадмо мојш да ојш само ак си веќе пијан.
Еее и јас идам на забава кај без мене. Ама не сум у охрид јас, у сабота че доам Туку остај тоа ако сака некоа да се запознајме нека ми пише ЛП
Мориии Хипицееее ..... Па мајка ми од Вранишча е мории Е браво мор како погоди ти се чуда Е таму си има ја другари другарки и че му реча сеа ко че дојда сака ченките украдени да се и дома да ме чекет .. И после че гиспечиме некако ( иако јас секош јаглен ги пра ) ама зато че сте вије тука, така ? А levely шо ак не си от Охрид.. Че дојш Амор Хипице дан сме ние нешто другарчина блиски ?? От кај знајш све за мене мори ?
^ Едно врапче ми шепна Компликејтед, Парк е научна фантастика за Охриѓани http://www.youtube.com/watch?v=JLFldRYLlP4 Ев да ја почниме журката.
^ Шо врапче че беше то Абе вие без мене журка ? Чекајте прво да ви се врата.. Иначе ченките се готови за печејне Друго нешо шо сакате за јадејне, пиејне .. ?
Хипице кажа ми едншка у СДК дека имало убави у Охрид, ама биле ногу зафркнани. Како сега па нема. А, јас па мислех Охрида дечко да таксам. Ама па и јас. Ем Охрид, ем политичар. Комбинација: горко кафе
Абе тие шо се убај се зафатени. Со приколки шо ги викам јас Кој политичар мор го најде од Охрид? Не биди будала, политичарине во Охрид ни за пред камера не се, пак за на друго место
Егидииии, Охрид па Охрид. Чек јас да ви се јавам уд другио крај... Ај познајајте кој дијалект е да ве видам...
Решила Габриела да однесе куде Цецу да шие панталоне. И однела и Цеца ву кажала Габи ќе ти ги сошију како нема да ти ги сошију дојди за едну недељу на пробу. И Габи дошла за едну недељу на пробу и Цеца ву кажала Габи ја беше много болна, болеше ме уво. И ја гу прашују Габита Габи готови ли су ти панталоне а она Габи ми вика Не бе Саре не су готови Цецу гу боли уво. И ја ву викам па она убаво ти кажала БОЛИ ГУ УВО ЗА ТВОИ ПАНТАЛОНЕ. И си Габи отишла дома. И после едну недељу врти куде маму (нане) Нане иди види дали Цеца ги е сошила панталоне да дојду да пробам. И мама отишла и гу прашала Цецу Цецо готови ли су на габита панталоне? А Цеца кажала Не су готови нека дојде јутре вечер. И дошла цеца куде маму и ву кажала Другар заврти ти на Габита и ву кажи да не су ву готови да не доваѓа днске. И мама ву врти на Габита Габи не су ти готови панталоне., Цецу гу боли јоште уво. И Габи ккажала кажи ву на Цецу ја јутре ќе дојду и ќе седу куде њума докле не ми ги сошие. И мама вика Габи Цеца не е сга куде мене ја па треба да иду и да ву кажују дека ти ќе дојдеш на пробу. И такој дошла Габи куде Цецу и седнала. И Ццеца шила шила шила и ги панталоне сошила. Ама останала мајца. И после вика Кд да дојду за мајцу? Цеца викала па Габи ја да оздраву. И после Цеца отишла куде Габита на гост ии ву каажала Габи ја не сам ти гу направила мајцу. Зашто бе Цецо? Па ете ја изгуби време да дојду куде тебе наместо да га шију. И ТАКОЈ