Не ме бива за дијалекти. Така некое велешко зборче може да ми летне, ама немаме многу посебни зборови ко кај вас у куманово
Ја незнам како не ви е тешко да зборуете на Кумановски... Само шо го читам се напнуам а не па да зборуам *сви ни се смеев на дијалект а бш ни е најубав*
много е л'сно..тешко ни е да зборимо литературно а иначе кумановски пссс....како од шалу...ама у живо е поинтересно и плус побрзо...па никој не не разбере....мислу од други градови.... Кој знае Оффи колко ме ти сга разбра...превод да не треба
Абе на нас ни е л'сно пошто свакодневно си га зборимо,на њума па њојан ву е л'сан а литературно не дека ми е тешко да збору-чак што више још малко па ке морам ама кумановски си е кумановски
хахахаха знам знам, имам доста колешки од Гевгелија, а имам и една блиска другарка од Богданци.Кога ми викаше порано ке та набамкум хаххаха, или ке си гледам шејва многу такви има ама не ми текнуат сега
Уф уживам да ве слушам Имам колега од Куманово и се му правам муабет за да се смеам Се ве разбираааааам јеее
Кааај сте бе феминки шо се работе тука по форумо?Ја веќе скапа на школо више незнам шо да правам амн...како сте шо има ново...праќам ви позитивна енергија на ситеее (тоа од преска ме држе,а инаку скапа од досада)поздрав за штипјанките
Мале чувеци колко е досадно... Ка ќе доош саа мале малееее ка ќе ти пљуснам еднаа.... А колко шееве им'м за средуване
Хахааа насмеа ме Оффи...њума, њојан стварно доста различно од литературан...и ја с'га примети...мене ми е потешко литературно зашто ни у школу не зборесмо литературно, него све кумановски....