ЕВО СУМ! ВАРОШАНКА И ПО МАЈКА И ПО ТАТКО! Варошани имат кј и да се свртиш, ама зависит кј ги бараш Ќе ми кажит некој зш е олку тапа во Охридов? Немат кј да се излегвит! Де Џоко, де Деспина,де Диџеј Гец или Фејсон. Хавана ми е конгрес на триес годишни ергени шо сакет малолетниве да ги помамет. Акал да се немало. Ќе ве мољам да кажите шо имат како имат по градов зшчо ова не се издржвит појќе!
Шо е ова гужва овде бе море Сакат некоја печени ченки, тазе се од ВранишЧа донесени, дур имат ? Ама крадени се, дан испаднит дек не су ви рекла
Од ВранишЧа ? Ти сигурно си некоја моја брачеда, чим си од Вранишча Заедно имаме крадено ченки, така И ги печевме крај Дримон Туѓото секваш е поубо
Шоа работта,шо се дешава.нешо да не ве маче? Инече јас нешо денеска не сам со сите,ептен сам се обесила, се ми фале Не ми са офците на број, разбираш
Не су од Вранишча, има баба таму И брачеди Ти од Вранишча си ? Ак крадиш ченки и ти, сигурно се имаме видено некваш
Ааа да ви каам оти тук кај нас има некој зборове шо се бес смисла. на пример „таквото“ уствари значе се најчесто го употребуваме как именка а некојпат и тка обично. Ааа има уш еден тај е „чинам“ и тај е тков забеган, мутав а него повеќе го кажуваме как глагок. „Чинам“ може на културно да се преведе как правам (работам). И тка си ги употребуваме тиа мутави зборове нии од Струмица. А па замислејте да не чууте как си говореме струмичаајнто еден со еден: „-Дек ќе оош? -Да чинам таквото. “ Епа у таа смисла тај шо слуше знаа шо сака да каже тај шо му говоре, и тка. А пред некој ден чујах оти у Западна МКД „таквото“ значило машки полов орган. Еми саа замислејте да му кааш на некој „Дај ми таквото“
И еднач чујах едни двујца праат си маабет на пато. Еденио му вика на другио: - ЕЕе, шо прааш бе? другио вика: -Ништо ја. Ти? и тај му му вика: -Ја и јас. АХАХАХХАХАХ колко сам се смејала ... цц цееел божи ден за тава