дек сте бе дечки шо праате ? шо има за фалене? ај куга сакате да ооме на доле да се ршетаме низ градо
Ееееееее. Виј как се пуделила темта. Едно време само прилепски, одно време само охридски, едно време струмички. И јас у струмичкио пугудих! ЈЕС! Инче јас ич не употребувам „чимам“ дого а смотано Нервирам се ка ќе ми каже некој така. Антонино ти уд Струмица ли си? Ак си, ќе фурмираме Струмичко друшто тук Јас, натич, хермоса, ти, розовио ангел, ChErLlOyD, LalitaGrosa , Cacy и тиа. не сам сретнала друзи. Ај'дна рашетка низ градо..
Lella,идејта за прошетка не те е лоша,изгледа најбројни сме струмичанки шо да прааш најпосебен дијалект имме A за Aнтонина не знајах оти и она не е сограѓанка ,дек си ма Aнтонинче јави се
хаха ... ај мене да не ме забораате ак одате да се прошетувате ...как шо глеем арноо временцто пугуди ни се
Одамна ама многу многу ептен многу одамна,од многуте одамна уше тро фазла во Прилеп во кујчата на Димко Рајатоски тутуно-производител и Спасија Рајатоска домајчинка че се роди син и че го крста Филип 2 Македонски,бидејчи тогашните антички Прилепчани имале многу деца па покрај секое дете му клавале и бројка за полесна евиденција ебаго. Ова се случило во Прилеп 1105 год. Пред рајџајнето на Рампо Р`чпало (П.Р.Р) Пред и по Рајџајнето на Рампо Р`чпало тогашните антички Прилепчани така го рачунале времето. Кој го знај го знај,кој не го знај скапо го плајча .
Саа дури коо разгледах видех оти сум кумуницирала со ного сограганки ... мило мее Поздравувам ве сите ..
^ Еми шо че прајш !!! Че ом че јам че дом че те чекам на чошо кај чколијата м? Прилепчанке Па и јас сум асли прилепчанка еба*о.
Ај вие Прилепчанки/Прилепчани не прчете се Ја су троа подолу, кај Охриѓанине Че заспиев за троа ко ја читав приказана на Марјан. Брао Марјан, се разбравне И да не се прчите појче, дек Прилеп немат езеро Се завркава нормално, без чотек
Дубар ден! Шо си праате? Арни ли сте? Јас си седам, тука на форумо и си пишам на дијалект. До с'га вежбах математка оти ќи прааме писмена утре. М' разбераате ли нешто? Човеците шо не сa уд Струмица викат оти не разбират ништо на струмички (ин'че јас е гуворам на таков тежук струмички дијалект и сите мисљат оти с'м од Скопје ( а не с'м, саму сам родена у Скопје, не сам живеала тама). Ноненцееее, мило мее и на мене. Е па, ај, чау!
Елена ма и ти ли си уд Струмица шо не кажаш. Усејќам утепала си се вежбаки математика, мораш некоо петка да извадаш. :geek:
хаха ме изнасмејвте да не пукните... Јас додуша мислам прилично сегде си цепам Битолски... Шо ќе се прам литературна тука наши сме... Кај шо ќе треба таму ќе зборам литературно... Туку утре полагам колоквиум не да одам да учам тука седам на фемина, па уште ќе си излезам сега...Убајни... Поздрави на сите