Ахахахахах за темта браво, да ви кажум и јас нешто на гигилиијски Ниа кога јадме имме бунели мисуре санаве... Ного брзо лафме демек кинески не разбирале лујто ама ца навикнат шо да прават
Ах бре деца ја јас че ом да јадм, па че се вратам, оа тогаш че напрајме муамет, шо му ја секираш толку! аххаха
И јас незнам шо да ви кам Шо праавте, добри ли сте? Шо има ново? Темта е ного убава, как ви текнало тква тема да утворте Охх, сакум да иам лакирани нокти, а ма мрзе да са излакирум
Шо прајте бе,арни сте? Јас иначе чекам една да ми врати во лп аман че си дочекам некош.. да се надевам
Елена, се спрема за утакмицата во Недела Знајте против кого ќе играте ? Против Гевгелија? Пиши ми шо и да напрајвте Можит ќе се најме на регионална
еее де струмичанки де охриџанки де прилепчанки а кај се бе тетовцанкиве нигде ги нема излеа само ја сум овде
Ахахах ај да ти преведам.. Ниа кога јадме имме бунели(вилушки) мисуре(чинии) санаве(чинии)... Ного брзо лафме(зборуваме) демек кинески не разбирале лујто(луѓето) ама ца(ќе) навикнат шо да прават Нешто не ми е како што треба реченицава ама напишав колку ве Воведам во нашиот дијалект