Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Да зборуваме на дијалект

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од anastasija19, 12 февруари 2010.

1. annichka0

annichka0 Активен член

Се зачлени на:
    22 април 2014
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    1
    јака е темава еве нешто на малешевски -ае ела накее мене ногу ми е досадно че ми прајш друштво ем це си напрајме чипс с кашкавал и че гледаме омиление ми филм а после можем да читаме и книгата што претходно не а до читах.Ногу те искам и сл.. ако сакате уште пишете ми

2. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    5.010
    Допаѓања:
    33.848
    Кааај сте бе човеци? :D
    Шо си прајте? Ја денеска ногу се измори,цел ден ченде-менде,ваму наму,трте прте..и на крајот ми викат Абе шо толку кукаш мури? Ууу срам да му е. :rofl:
    Е,сега ја може сум ви досадна,ама шо да праам,да а разработиме темата малце де. :P

3. Marossa

Marossa Популарен член

Се зачлени на:
    8 септември 2012
    Пораки:
    2.398
    Допаѓања:
    6.870
    Ее,абе дека сте вие?
    Шо има ново? Как помина Велигденут? Са капате со јајца?
    Јас са утепах јадејќи,затоа ваадин само на вода :D :D :D
    Воа времто ного забегано,вчера слнце,ваадин дожд,одано е ептенски.
    Темта ного ми са аресе,само шо не знам шо да пишум и тропум неповрзни глупусти.
    Простено ми е,са надевум :rofl:

На Elissa и Srckata28 им се допаѓа ова.
  4. Elissa

Elissa Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2014
    Пораки:
    3.304
    Допаѓања:
    22.594
    Здраво
    Леле воа времето збрлавело, исто џоа човеците и времето, несалам.
    Ај може че се управе, ако не че го ладиме пивото у снегот за 1 Мај. :lol:

На MiloMalo и Srckata28 им се допаѓа ова.
  5. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    5.963
    Допаѓања:
    90.295
    Не бе тогаш нема да има потреба од ладејне ,ладно време ладно пиво па и ти :D
    Иначе осејќум оти вадан јакичко ќе заврне са праве воа времто ептен ,и на него не му е арно ама и на нас ич :D
    Туку сакаах да ва питум как сте ми вие м ?

На Elissa му/ѝ се допаѓа ова.
  6. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    5.010
    Допаѓања:
    33.848
    Вики душо ногу сме ти јаки.Шо да ти распраам..Стани учи,оди нашколо,дојди си пак учи..и после како да не збрлаве човек? :D
    Ви шо прајте женски,арни ли сте? :wasntme:

7. atala

atala Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2011
    Пораки:
    1.164
    Допаѓања:
    940
    Ја сам си арна,фала много на питање! :) У зависност од време мене ми се мења и расположење! :) Само имам едн проблем!Јајца ни преостанасва јоште иако пројде Велигден,па од толко много једење на јајца пердуви ќе ни израснев,па ќе кокодакамо Ко ко ко ко дааааааааа како кокошке некои!Ви што си правите,јајца преостанасва ли ви од Велигден?Једете ли ги јоште? :?: :|

8. dushiche

dushiche Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2013
    Пораки:
    826
    Допаѓања:
    602
    Абе жене, у овој Куманово не се знае ни кој пие ни кој плаќа, па и време виде од нас и види га какво е, до ичера у чизме сам ишла а данска сефте прави на балетанке, али ќе видимо до кт ќе ги биде. 2 пута перу чизме и ги дизам па па ги ваду, луда работа.
    Ега се оправља више, доста ни е од кише, ќе ни га однесе средорек овај киша, што ќе правимо после без њега.

9. WaffleGirl

WaffleGirl Популарен член

Се зачлени на:
    25 април 2014
    Пораки:
    877
    Допаѓања:
    1.046
    комшикава..
    Шо ти фале? :lol:

10. UltrasGirlMKD

UltrasGirlMKD Истакнат член

Се зачлени на:
    1 март 2014
    Пораки:
    103
    Допаѓања:
    28
    Че испукаме од воа жешкото даа... :lol:

11. dushiche

dushiche Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2013
    Пораки:
    826
    Допаѓања:
    602
    За нас нема бел дн, још сака да врне, ама нејке да заврне, цел дн само пробуе. Уништи не онај песна на антену5 врнее врнее врнее, од тга нејќе ни да престане.

12. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    5.010
    Допаѓања:
    33.848
    Че вијме ли некоаш убаво време дааа. Јуни месец дојди ни уште со вентијага да испадниме надвор :D

13. sweet-star

sweet-star Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2012
    Пораки:
    1.524
    Допаѓања:
    1.738
    Многу интересна тема, ве читав и ви завидувам по малку на дијалектите(дека јас од Скопје). :D :)

14. nevermet18

nevermet18 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 мај 2014
    Пораки:
    5.229
    Допаѓања:
    13.204
    Дали е това можно? Ја не си познавам дијалекто, па си вртам на Балкански. Нешо Српско, неш Блгарско, и тава. Ај нек ми некој каже дали има Светиниколки дијалект да си га научу. Ак нема, ќе завртам само на литературно, а посе цел град че ме утепа од оговарање. Е това ти је Македонски живот. Чудам ви се на вас Макенчиња-та. :чоекшопотврдува.

15. dushiche

dushiche Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2013
    Пораки:
    826
    Допаѓања:
    602
    Ехее, па ваљда тој измешано ви е дијалект, хаха.

Готовоо, те га први јуни, ја данска у трењерке се шета, дома сас чарапе седу, ладно без њима, а прееска беше у продавницу сас кишобран, па почна да врне.

16. ColoursOfTheRainbow

ColoursOfTheRainbow Популарен член

Се зачлени на:
    23 март 2012
    Пораки:
    1.187
    Допаѓања:
    2.413
    Ск ја да ви раскажам нешо. Ја кт сам била мала ногу сам сакала да бидам балеринка. Ама од тија балеринките шо скијат на мраз. И такво буцкасно земала сам некои тафчиња, ставила сам ги на нозите и сам почнала да се лизгам низ соба по тепихо. Ама оти ногу сам спретна, клизнала ми ногата и сам се утепала и превртела сам си раката. Толку сам плачела шо цело маало на нози сам дигналао :D И после викале човек да ми месте раката :D Посе тоа сам сакала да бидам женски снешко :D :D :D

17. gingerchild

gingerchild Популарен член

Се зачлени на:
    19 август 2011
    Пораки:
    1.495
    Допаѓања:
    4.994
    Нека си поврне уш малку, има време, це вариме у јули и у август, па пос тоа грозјето, па пос тоа у Октомври ракијата.. охо :rofl:

18. dushiche

dushiche Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2013
    Пораки:
    826
    Допаѓања:
    602
    Мука ме фаќа, тежи ми кишобран у ташњу. Какв сам баксуз невиден, кт не га понесу заврне, а кт га носу нејќе. Много се нервирам, сандале још не сам облекла, богами и тешко дека тој ќе ми се деси.

19. gingerchild

gingerchild Популарен член

Се зачлени на:
    19 август 2011
    Пораки:
    1.495
    Допаѓања:
    4.994
    Ахам, и мене ме накисна, асално и тоа. Ка не читам какво ќе биде времето, и ка не знам да си го чувам чадорчето у ташната, ци одам по вирчињата ка глушец некој. :D

20. makedonkamak

makedonkamak Форумски идол

Се зачлени на:
    17 октомври 2013
    Пораки:
    3.616
    Допаѓања:
    27.000
    А мори дејчиња што сте се фатиле тоа па тоа, едно исто па исто. Дај па не се страмувајте наши сме свите, не мора да збориме само литературно овдека. Да си попрајме муабет и на нашки како по кујча што си прајмо со мама и тато и бато. Ич не се сТрамите да пишуате на ваш дијалект. Ја инаку сум од Гостивар и ако имаТ некоја Гостијарка нек се јави и нек пише едно ХЕЛОУ да знам дека не сум сама тука.Может и некоја тетовска дејка да пишет, знам и на тој дијалект да зборува. Немој да се страмите к` лисици...Ај со здравје, бидите поздравени.