Е невермет, стеј стронг м’р. Мака ле тее Аноук бе? Ајвер, ајвер, ајвер. Как тава не ве фајќало еуфорија за ајвер. Ц ц ц, не сте салам. Јас сигурно 1-2 тегли иам изедено.
Лелке, и јас имам толку изедено и сеа да видиш како ми се повраќа. Цел ден ме боли меот. Буби го боле меот.
Ти не си саалам со двете тегли Ја у среда мош ќе апнам ајварче, па ти тогај има да видеш. Иначе терате ли викенд? Ќе се газе ли вечер?
да ти кажем ја сум газела викендов ,и тоа од убајна, сум газела кебе од оние ко зебра шо се ама дупли,не го собираше у машина маме му .... ама сум го изгазила онаке крвнички, пустото плачеше после ,се исцеди од плачење.
Ауу, eпа ај важно нешто да се газе. Денеска кај нас топличко, народ врие, студентите дојдеа, живна градо. И плус Пастрамалијада се спрема, сите се на нога.... само да не ни заврне...
Како некој таксисти сме станале, само за времето да се зборило. Ама те го заврна, и тоа поклопено си е, врне си без мака...
Луѓе, ја само се убацувам со едно прашање.. Многу ме интересира на кој дијалект зборуваш (пишуваш ) Лела, интересен ми е го немам слушнато до сега.
Ви јајте си АЈВЕР ја некна пинџурче си направи и убао прстите да си`излижиш . Еве три дена само од него си ја`ам мх мх
Koj ќе доваѓа на пастрмалијада кај нас? За времето не знам да ви кажам какво ќе биде, оти сеа нешо ветер дува, ладно е, па снце излезе.
Ного ма нервире некој ка ќе каже оти лафум исто кути бугарка -.- а исто и струмичкио дијалект го споредават со бугарски.Лела ти има некој на тебе кажано така ?
Да Вики, стварно, немат осет чувеците. Бугарски, нема шо. На тиа шу не разбират, сигурно им личе. Ама врска нема.
А па нашиав дијалект много људи га мешав с'с кумановски, ама стварно тако личи Мислим дека нашиав е најбољи дијалект, кд зборимо градски (литературно) никој не не примеќа дека имамо дијалект, правилно акцентирамо и правилно ги изговарамо зборови А што е до ајварат, мие га напраимо у суботуту, убаво га изљупимо, му ги извадимо семке, га измељамо, га испржимо, абе за од мерак, прсти да излижеш.. ама кд вати да врне, па га покримо тенџере од горе с'с даску и под даску и мие па мешај мешај за да не изгори