Еве нешто на кавадаречки: Кај чојш да а ебам мајкати.Ела се напијме,од тоа ракијчката..Не ми се понашај дан зеам те постелам на земјата,мамати че а ебам..Се изналафиме 5 саати на тоа телефонот без прекин да неможе чоек се одморе.. Чојме це изнајајме у пекарата и це прошетаме низ градот..Сестро убаво шо си ги направила ноктите ама каа це разминиме на чаршиата сигурно нема у ноктите да гледам... Ама се филма наа уш сеа Ми се прaе пичкa
Pa dobro sea primer ka ce vijsh so nekoj i cesto nekoj kazue kaj si be da te ebam,a i ne mi teknueshe nes drugo u momentot da kazam.. Sakav da kazam deka nogu sme vulgarni bez razlika dali na zaebancija ili ne
Јас ного си го сакум дијалекто мој и никој от не са трудум да говорум литературно на некој, знам оти ма разбират сите
Јас па ич не си го сакам, а коа треба со некој да говорам литературно, а некој шо го знаа мојо дијалект треба да ме слуша, право ептен глупаво мее, а на литературно да гуворам ного полесно е. Ја и така саа коа пишам мее глупаво.
хаха ти мора да си од Струмица нели Струмичање и коа говорат литературно са осеќат оти са од Струмица
Ми наликува,на струмички @Winter Lady @Lella Какво говориш ле , разбира се стумичкио. (јас си зборувам на повеќе дијалекти во реченица кој ме сфати алал нека му е) Елајте си пишите на дијалекто шо го говорете,од кај сте од там. (ако се избрукав кажете,палим од темава) Ил да продолжам?
Људи, ја да прашам овдека пошто не знаев кј да прашам да ми кажа што зборој са "далдисва" и "сакалдисва". Што значење имаат?
Еве нешто на тетовски : Ај ќе стаеш кафе ? Кј сакаш да се шетамо после , м ? Абе кј било , само подалеку од таа Пина ( кафиќот во кој мислим дека скиснав више ) Ај да идемо до Палма Мол , ми треба нешо да купим , успут и ќе седнемо на кафе . Интересно ми е да зборим на дијалект . Ама на форумот зборим литературно зш има членови од цела Македонија , па поубоо ќе се разберемо литературно . ( Муабетов си нема благе везе ама да се најдем у моабет )
@CrazyGirl15 Да стаем ја кафе или ќе стаеш ти да испиемо по едно набрзина? Покасно нема да можем на раат да поседим, ни цигаре да запалим. Ај еве сеа едно од мене, нареден пут ти частиш