Ми и јас Чи доАм, ама ако дава некој палачинки, сега на тоа почна да ми мириса муабетот. Ај шо да чиниш, лиги ми течаат. Гладна држава (меше).
K'j ste be forumdzii ? Ladno , a ? I nie u Tetoo smrznavme , ama toa e sho da se prae . Ne pomaga greenje , iamo prirodno ladenje . Negoo , sneg vrne li negde u drzavicevo nashe ? Dojdete na Shapka, koj na skijanje , koj na kafence , svakako za uzivanje . Che ve precheka u gradov m'gla i chad , zagaden vozduh moze da ve udae , ama shtom kje go pominete poslednoto selo pod Shapka , kje vidite deka Tetoo go nema ama chist vozduh ima . Imajte ubaa noc , i uste pouboo sabajle . P . S . Ne mi e dijalektov cisto tetoski , da si znaete , ja sum si po poteklo od selo , a po krvno poteklo od Porecieto , zatoa vaka meshano mi e sve turlitava
Кј си бе дејче тетовчанче со поречка крв Шо убоо ми иде на душава ваќе кој гледам Тетовчани на форумов.. А за снегоиве и мглава шо си права права си, ама днска и слнце не огреа... Ве цунуем свите
^^Лесни сте за разбервање вие од Тетово,ама ој нека ги разбери чоек оние од Струмица шо зборват Струмица ја зедов за пример оти најтешкио дијалект го имат жими се,попрво ќе разберам бугари шо ми зборват од струмичани
Ааа,ти изгледа сакаш да ме мачиш,сакаш да ми наплатиш оти не се сложваме во политичкине теми па реши да ми збораш на струмички,да не разбервам јас шо ми збораш,а ти мене ионака ме разберваш,оти мојо дијалект и не е толку далеку од македонскиов литературен јазик
Ne pisuva on Strumicki.Berovski e tava.Strumickio e najubv dijalekt se se boom oti bugarski polesno ke razberes negoli strumicki.Ka ke ti kazat bugaarto "Svetifora svetja.Ili pak "Ste moze li da mi podades hemikalkata"
Здраво, шчо прајте? Јас Охридски дијалект вака терам, па кој разбират, разбират, кој не ич не ми е гајле Шчо ќе се пофалите вие? Абер немам шчо друго да кажам. Ама без некој да повредам, неможам баш да го поднесам, овде кога ќе ми зборвит некој на Скопски, а Скопјаните супер се луѓе и тоа е.. Ај чао
Џоа незнајте колку сум заљубена ка че сум ја акнам една шо ми прае сестрата че му ја акнам што ме нервира. Амори куде се пиперке кромид на што личи овој ваква ли домаќинка зема цц боже што ме очекуело хахаха.
Сеа, се качуем по слабицеве и да идем у соба, па да ти пишем нешо на Тетоски. Добри смо ми, децата не слушаа и то. Сеа кажи ми когај ќе дојш у Имиџ на едно кафе, да се видимо ка људе? Kј ќе ги видим свите чекирани и идат на Шапка , ми идет да фатим колата и ја да возим до тамо. Душава, еј...( ова го кажуваат за кутар човек ако не се лажам) @CrazyGirl15 ( не сум од тој крај, но добри 6 години ги поминав тамо, имам многу другарки, а и во куќа имам тетовчанка само што таа воопшто не зборува на дијалект, а дијалектот е интересен многу).
Ќе те биде за тетовачнка. Добри смо ми - Добри смо мие То - не го користимо Дојш - доеш Људе - људи Идат - ида Идет - иде
Може си у право с'м забраела ја. Оправдано сеа сум у друг дијалект, вашиот не га слушам. Искрено јас различно слушав, не сите зборуваат исто. Имаше и што не зборуваа на дијалект, но тоа е. Битно тетовчане се уникатне.