Baba mi to ne sum po domakinlukot ja tolku,ja sum ti zagoritendzere. Aj @Rama kazi adzele ako znaish.
@orevokrsacka Жива да не сум ако знам шо е па то сега,жими се првпат слушам за сирење од дуњи,ни баба ми кажала ни никој. А сигурна си дека се прај во мојов крај? @CaraMia Абе ќе речиш Арслан и да те разбери цел свет,шо е то лаво мој
Da bre kus mi e korenot,da pushtev tamu podlabok koren kaj konzulite adzele Arslan ke zborav. A znaish recept za zele od rozini latici i a?
Абе шо ми прајте вака вие? Едната рецепт за сирење од дуњи,другата рецепт за некое си желе,во тесно ме фативте сега Познато е дека не сум домаќинка,така да,нормално е да не ги знам овие стари рецепти Јас скоро се научив обична запршка за манџа да прам,дури и пост тука напишав,а не па да знам некој старински рецепти
Aма шеќер паре јаиш така? А свирипиле знаиш што е? И што е муабетот со каранфил кај вас е значи ружа а трендафил занчи каранфилче цвеќенце или нешто
Ти жено на крајо ќе напрајш да се посомневам дали стварно сум од ваму,скроз ме збуни сега Абре какво шеќер паре,ни јам ни ништо. @kikkki А шо торти знајш да прајш,напрај па покани не
cikoladni,ovosni...abre sekakvi znam,i mnogu vkusni i ubo znam da gotvam baska ...au,sispofaliv sama,ko ja nema dzupkaata so me falese
Мори чупе што се шашардиса а? Але шеќер паре не знаиш што е мор? Ништо јас и ти пат под нога по ул.биди виден и по чикмацине карши чаршија и на благо кај до Ајчо салткарницана.
Не,не прам шеќер паре и не го јадам не ми е убо ич,вие пак дојдете на гости,ќе ве послужам со нешто друго,ќе ја наредиме работата. @CaraMia Амори знам за шеќер паре,реков ме шашардиса за цвеќињата,и за тие желињата. Аааа кај Ајчо одам на пирошки,убај ги прај,не јам таму друго ништо
Море Ајчо шо ќебапи праи ахаа. Остај јас форес на питулиците во Грне Него шо прајме ти во Ајчо јас во Грне?
Ау мор топено сирење омилено ми е кај го спомна кај го запусти... да се збериме сите од тука на јадење,ја и рама че готвиме,вие јадете...
Е,топено сирење праам петка,прстите да ги излижиш дури,му клавам и малку лукче за шмек.... @CaraMia Цццц,сите локали ги имаш ти изроварено. Да,убо место е Грне,во лето во бавчата надвор свират жива музика,идат и гости-пејачи и се снима една музичка емисија во живо. Имам таму јадено нешто,ама питулици не сум пробала,видиш то. @kikkki Ќе готвиме бе,не прам проблем јас,узпат таман и ќе мезиме
Рамче ај да ја ујдисамаме со една ќуљавка семки јаиш? Па на клупа па на крлашки во паркот а,за билии женски сме на ја бива,за зарои навчер и бељот Грне и питулиците ми се мммм на Алачка муабетот и обични со сиренце и појачани со ореи и лукче за мерак прсти да излижиш. Кабадајка сум јас ова(кабадаја го сомнувам да асоцира на хедонист-гурман)