Ќе гледаме фудбал денес нема шетање. Едит: ставив пешкир на балконската врата а другите ролетки сите ги спуштив, во превод- убо се наспав инаку сонцето одма ме будеше.
@IM.TMKQ такој треба . Ск направи си пуцке или кикирике земи си да се занимаваш . Епа убаво и ја се наспа ск да потсреду по дома . Па ќе гледамо фудбал после.
Е ова ,,пуцке" прв пат го читам. Многу интересно звучит. Прајме пита (или комат по нашки) со мајка, ќе имат занимација и за желудников дур гледам фудбал.
@IM.TMKQ пуканки се тоа . Ајде на здравје нек ви е питата. Е кд ќе ми текне какву сеченицу прави баба ми. Прсти да изедеш.
Дојдов и ја Сабајлево во 7 сатот станав, бев на литургија вманастир и сеа дома лежа жешко ми е. @RAF Camora сеа те читав во ФМЌ во која држава ќе ојш? И немој да не заборајш овде во дијалектов да ни пишуваш. @IM.TMKQ и ја јадев комат и плус пржен модар патлижан
@La.loca Во Германија. Нема да ве забраву. Кд ќе имам слободно време ќе ви пишују у темуву. Обожавам кд си пишуемо туј нема шансе да ве забраву.
Ај здраво другари Вие журки сте праеле а? Море,ракија не пијам,ама пиво да ми дајтее,не одбивам плус со нешто месено убо домашно или со кикиритки,мх мх Леле,кај мене в село се спрема бура,почна да врни и дува ветер корни
Ја да ви се умешам малку тука одамна не сам пишала. Хрватите добро играа овоа за нив е одличен успех. И тука почна да дува многу и тоа страшно божем у секој случај ќе откорне нешо, а и почна да росе.
@Rama па куде си ти? И куде нас убаво се изврна. Ск ќе може да се спие залади малко. Имајте добра и мирна ноќ.