Се цитирам самата, за да ви кажам дека колегава нити е од Прилеп, нити од Неготино или Кавадарци, туку од Ресен
Опасна е таа работа не дај боже и на другите теми да се пиша тека кат шо се дума никој нишо немош да разбере, ја са ке ода да терам нешо да облеча па ке спадам на чаршија, ај ега ми са се исушили дрејте....
Абе глупо време шо да се праве одкај смрзна како куче надвор па и дома не е ич топло,овај комшијата абер нема да прекине со тоа циганските песни ШО ИМАЛА КСМЕТ СТАМЕНА,СТАМЕНА МАЈКА И БОЛНА ЛЕГНАЛА...епа мајка и на стамена ако легнала болна не мора јас сеа да легнувам болна од таа твојта смотана музика,како со цигани да живеам јас у оваа мојта зграда.А остај тоа,у улазо не да смрде на расолница абе бута,ќе се загушам на пуешник смрде кома у пичку мајчину Само со зелка и расолница ли е пое овај мој комшилк,и после ногу тоалет арчиле епа ке арчат,таа располница шо вика,пиј и сери а и тие пастрамалиите треба од некаде да излеват не може само да се јаде а да не се сере.А и + тоа најозбилно да ви кажам пола комшики ми се дебели тоа едно може да значе или јадат ногу или се забравиле да серат..... јас да се извинам за овоа мојте реченици,отвори ногу грозна тема на маабет али шо да се праве тоа е...и нека си ибе мајката ногу ладно овоа ( е сеа овај мој пост мислам дека ке оде у смешни мислења али нема веза се за мојте драги феминки нека се смеат )
абе што праете бе женски? Арни ли сте ај која сака да ми прае друштво да пиеме чај оти сама не ми се ногу ногу пие треба се друштво....А и кај вас какво е времето топло ли е тука ветаро дува како ненормален..? И ај бидите по активни бе тука интересно ми е да читам на дијалекти а не сите литературно да шибате по форумо барем тука да сме со дужба на дијалектите
Кенди, јас малце касно ти враќам, ама еве јас сум за чај. Ак ти се пиет уште. Иначе денес не беше ладно многу, ама оваја маглава ќе не докрајчит веќе, аман!
ее амн бе дека магла гледате бе овоа Штип ни магла видел ни за магла плаче,Исаро волкав голем со тоа крсто од тааам далеку се гледа,нема магла...И хипице кај тебе како е накитено ли е,улиците,излозите овоа оноа?
Абе во ова Скопјево имат магла. Украсено е, не мојт да не е украсено, ама Охридче пусто сакам да си одам... мада шо таму годинава нема да е украсено ваљда ко претходниве години, пошо градоначалникон наш рече годинава парите за украсвење ќе ги даел за да купит јадење за посиромашните семејства во Охрид.
еее дечки ногу е интересно да си пишаме на дијалект и ајде кога веќе спомнахте чај ќе ида да си свара и ќе доа да вида шо прајте дали сте ми врнали па и да вида дали сте погодили на кој дијалект думам ае чекајте само да си нап`на ѓезвето вода да си го донеса на шпорето.
Ако бе тури ти гезвето со чај и гледај таму и за нас да има и јас ногу пијам чај а каков чај ке вареш ? А ако бе хипице по арно на сиромашните семејства парите да одат отколку на безвезални украси струја шо арчат..А у овоа Штипо абе мизерија е наставале едни демек лампиони по улиците а повеке на фудбалски топки личат абе пези сме овоа Македонијата
Епа највеќе пија од камилица. Ама онепат одих на доктор оти ногу ме болеше коремо оти ми дојде бех умрела па ми бутнаа една инекција и докторо ми рече да пија чај од нане и затава са од нане ќе пија. А некогаш си вара и зелен чај оти тука по фемина читам ногу убаф бил. И не се жалете ногу како ви е украсено, кај нас па да видите какво е сиромашно и жално за гледање и ајде зовре водата чај има за сите сега ќе става.