Кенди, сега ти е многу досадно, ама ќе го бараш после Штип. Јас септемвриот, пред да заминам на факултет, ми се чинеше ќе полудам Охрид. Сакав да се иселам, досадно појма немаш колку ми беше, шо викат баба ми ЦРВИ ФАТИВ. Ама сега! Сега како ми фалит, со душа чекам дома да си појдам, пошо еднаш месечно си одам. Сега најглупите кафичи мене ми се интересни, се‘ ми е интересно... чак и жив чоек по чаршија да немат, мене пак ми е интересно. Ее родно место, ко него друго немат.
има ли некој тук да си прааме маабет? Некој шо ќе дрема трета смена? со Be Yourself се договорииме да ве растуурме малце как у пар да работме
абе мене ќе ме примете ли бе у вашјо муабет бе а ?А а? да растуреме се живо и диво на овоа форумо а ?А
еми, зависи как ќе ни говораш инче може! ај растури.. и да те питам само-на каков дијалект ќе ни говораш, нем да не разберам кој е, па после да се чудам, дај кажуви пред тава!
Јас ќе са потрудам да ва разберам, најверојатно од источна сте, а тие дијалекти ми се ептен слаба страна
Уште не ми е јасно зашо нас Штипјани не викат змии. Не сме лоши бе. И Кенди зашо ти викаш дека нема убави машки у Штипо има , има само сите се ојдени по странство.
Абе комши Штип град на змиите демек оти градо н и е у ''дупка'' и летоно време дека ногу е жештко за тоа,јас така имам слушано дека е заради тоа. А за машките епа тоа е нема ништо убаво тука сите фанаа да одат на печалба хахах
У Штип ми е интересно бреее... Веќе 1 ипол година сам тамо и убаво е.... Иначе ногу са ви интересни дијалектите хахахха ... Ја кога ојдех во Штип да уча на мене сите ми се смеешеа оти тека ДУМАМЕ ...Ама ја се навикнах и ја си се смеа некогаш на смешките