Мене најсимпатични ми се кд бабе и дедовци идет на пазар или у маркет. Бабата га прашује: Да зему ли овој? Да зему ли оној? А дедо вика: Зимај што ќе зимаш и да си идемо. Не е лсно да идеш у шопинг сс жену.
Ааа и после дома ќе и речи: А ова заш не си купила, а ова си заборајла да земиш.. И пак жените криви.
Ами дедото не мислел од стра да не му проработи простатата. После ќе се пере на руке, а ако заборави да купи прашак тк сс пераќан сапун.
Па такој тој се решава сс просту равенку. Ќе измериш време од прво друго идење ќе запишеш у тефтер и на пазар тој рачуна деда. Гајле му е њега дали ќе еде патлиџани или пипер важно да не га еде срам. Ако направи бељу свите ќе га видит, а па ако га видит комшије како се пере јоште поголем. Нели мушко не пере аљишта.
Тк ќе му даде леген сс воду, прашак или пераќан сапун и четку и деда ќе трља и пере што ќе работи. Па јоште кд ќе га видит комшије како ги постиља . Срам голем ќе га еде.
Од куде са најдобрите мајстори? Ја сс мистрију и маламашку сам се родил. Погоди од куде сам? И за све сам крив затој што сам од тамо.
Гледаш знаеш од куде сам. Ако се заинатимо ми паланчани ќе гу исправимо и ќе биде права. Затој сс нас не може да се тера инат.