Гледам се Штипјани, комшии се собрале у оваа тема. Па така си е истоко имаме си го ние тоа. Туку дај кажете како е там, арни ли сте...Одамна не сум тркнала накај штип..
Пошо глеам сте се запнале да зборите на дијалекти, еве ја као најпаметна да ви кажам дека треба да зборите као ја пошо е набоље , најлитературно и најправописно. Се шалам упс, се шегувам што би рекол Nightwalker
Ја по потекло су од Тетоо, татко ми е тетоец, ок кде па ја да знаем дека че дошол туека у Скопјево да живи. Не сум била од поодамна и кога пред некој дн идем у Тетооо и што да видим ...место ниве сега има куќе, зграде, бензиске и пуно кафиче, али немамо паре у нас па чекамо мужите да дојдат и да не частат..убо место ти е Тетово..имамо Шопои али добри људи са..Сесра ми ми вика кај че идеш друг пут у Тетоо да ми кажеш и ја да доем сум забрајла како е.. Свите пуно ве поздравуем и лаку ноч
АЈ и јас да ви се убацам у муабетот Стварно бе, ногу Штипјанки се собрале тука. Ај кај се Кавдарчанки нека се јават. Да си полафиме малце тука по нашки. Иначе не знам виќе шо да кажам Сеа неам инспирација, ај друг пат че пишам некоа случка ама на дијалект, па така уш поинтересно че биде Шо викате ви, а? Да почниме и случки да си раскажуваме тука. И секако не да се ограничиме, па да стане темата каа сите други, туку чат-пат ка че му се случе нешто интересно на некој да го пише
леле уште не сам видела да има некој од мојо крај и да зборе на нашио дијалект. ај мож ке се појаве кд, тк.
Ааа абе радува ме овоа шо се раздвижела оваа тема онака немаше жив човек тука да припаре,сега гледам улезела ви у очички и распишувале сте се по овоа ваште дијалекти Ако убаво е тоа
Овој мора да е Кратовски дијалект, препознавам га на километар И бш ми е мило што има уште една Кратовчанка
хммм...а од гостивар има некој??? хехх....инку што знам ние во гв немам некој бог зна каков дијалкт блиску сме до литаратурниот јазик....само може во изговорт малку повеќе викаме кога зборим хххх
Ви не да викате ѓоа на цел глас да се деирте....ѓо без осет..... биите малку по нежни.... ја иам едни колеги од вашето место каа це раздерат на предавањата ѓоа глуви да сме,они јесте да се разбират ама не мора толку да цркат...поздрав
Е шо и да пишам на мојо мил дијалект, не е исти филинго как коо говорам.. Тука напишано сите ќе ме разберат, ама да слушнат со коо брзина го кажувам тва, е тогај да видам кој ќе дешифрира
еее има ли бе Струмичанки тука? Шо правате арни ли сте...се спремате ли бе за карневаљто? мале ного ме мака шо неможам да бидам у селект и мафката ама ај здравје ке чекам другата година...а как ми се јаде чушки и френки егидииии ко ке си дојдам прво со ке направам е една добра летна манџа а после дирек у екстрим на кафе..убаво да си поминате утре