Ам‘ не каков било охридски тук‘ варошки,имам роднини таму колку ме смеет со зборвењево ам‘ не се издрзвит веќе !
Немој да ги вреѓаш аман те мољам еден од нив со мене шо учеше роЃенден велеше за роденден,на работа една колешка пошЧа дали имат за мене?Ами љуѓево од шо се бистри и нови зборој ќе измислет ак‘ требит да не не?!
Не мор не ги вреѓам шчо ти текна така да ми речиш Е за роѓенден не знаев дек така велет... Море потака фатиле
Ам‘ и јас и ти дан‘ ги вреѓаме шо ги спомвиме де,вака демек ко на смеење,на то мислев,не на друго! А мене најсмешно ми е-ушчомеснајде! Ако ги изнервираш-ај‘не јади лајна-меѓу омилените им е.
Да ти кажам право немам имано многу контакт со нив, не им го знам речникот убо, а требит да се проучит, имат бисери невидени од Варошон. Спојлер Знајш како ги зезаја во средно? - Варошон??? Единствено село автобус кај шо не ојт Спремни беа за тепање вака ак ми речеше некој Едит: ушчомеснајде rocks Скратена форма е ушчомеееее
Ама сте почнале човек неможе да ве изчита, арно руките не ве заболеа прстите де..па преска си викам чек да се уклучам на фемина да видам с`к шо се напишале, и така зачита се и уш 5мин, па уш 5мин и гледам пола саат отишле...и така шо да ви кажам друго на мојо дијалект, поинтересно е к`т не слушате а не да читате ама тоа е некоја наредна прилика с`к кидам да спијам изморена сум утре па школо ме чека..писмени..
Аууууу ептен го поштовам ова Иначе ко почнавте за Варошани муабет да прајте, да ви кажам дек за в црква викет в цркОВ. Скраја да е и далеку (смајли-шо-се-крстит)
Да ви кажам право, ме болит глава и ме болет сите мускули на телово. Се оправ од вежбање и ко се оптегнав ничкум, пак шуќур на газ паднав и гла не скршив. Ама каква модрица ми се напрај, ептен се џигеросав. Сеа не можам да седам ко шо требит
Прости ми Хипи, мајка ми е скопјанка и цел живот мешам зборој, манџи прам А иначе цел живот викам дек нит сум скопјанка, нит охриѓанка, туку дек сум од Стража баш ради ваков некој збор ко ќе лупнам
Озаран не го користиме баш ние сегашните граѓани, старински збор е, баба ми уште го употребува озаран или оѕаран некогаш . Наждрапах = стапнав, ѓол = вирче мислам дека е правилно
Ам‘ неаме патлиџани сега,вие шо си мислите така е то,ак‘ бил градов туристички и све мојме,ем‘не ојт то така.
Теодора мор, не го мами момичево, имат патлиџани Преска бев во ДОН маркетон и видов. Само не знам колку беа... мисљам дек беа околу шеестина или девеестина денари, ама не ме фаШЧај за збор