Теодора и Мерлин од Охрид сте? Ам шон кажите мор аман, требит човек низ темиве да рошкат, да барат за да најт Шубо било вака другарчиња да си најш
Ме мрзи да читам можи некој од Прилеп Че најдев иако последниве десетина години сум во Скопје...во срцево сум пролилепчанка
как бе незнаш струмички егидииии најарнио дијалект не го знаш....знаш ли оти за тај дијалект уше малку ке почнат и часове да дават ахахах...море сакам да си се измуабетам со мојте кравички (така си ги викам другарките) да му ја седнам у екстрим на кафенце или у мафката...ама пусто сите се насекаде расеени со ти нивните им факултете де хиххи иначе јас уште цекам френки и чушки од блонд или како беше форумѕиката не памтам ного имина ја ви по еден бацок од мене
З - Загуљн. Толкоо загуљан, шо не може да го наа чарпако. Превод: Смотан. Толку е смотан, што не може да ја најде црпалката. Да немаше превод никад немаше да го разберам муабетов
хахха како а? Јас ви викам ке почнат часове да се дават за тај диалект не ми верувате..мош па и посебен јазик во Мк ке си го направаме и ке си го заштитаме
Добро е барем нас што не разбирате ... Е – Енус. Енус ли ќе се чинуваш? Превод: Сега ли баш најде. Сега ли баш најде (да правиш нешто) ?
Море море ама се разработила ваа темата чудо некое. Ама виа мојот дијалект не го читам ногу тука, ретко не има изгледа. Еве ви кавадаречки речник па посмејте се малку на наша сметка 1. Здраво колега,одамна не сме се виделе.....Кај си бе да те е..м 2. Паднав.....Се еба се срина. 3 .Навистина?..... Шо лафиш бе? 4. Не се согласувам со вас.....Не е така таа 5. Јас не се согласувам по ова прашање.....Кој ве е*е сите 6. Која функција ја има господинот ?..... Кој к*р фактор е он тука? 7. Господинот е многу образован..... Он е голем пе*ер 8. Вашата секретарка е многу љубезна..... Ја е... ли ти оваа бе ? 9. Ќе ве молам излезете..... Ај, гитла од тука 10. Не сме заинтересирани за реклама..... Кој к*р ќе ни е нас реклама И да ви кажам право, поголем дел од виа тука се точни, стварно ги употребуват у секојдневен муабет
Мори Сесилијо , грешка си, не е занесуеш туку занесуиш Иначе еве сеа че ти одговорам, се занесуам дека сум супермен, химен, бетмен или некој друг ...мен таму, мислам дека може да седам до никое време, уствари до сабајле и после да одам на факултет ама некако очите почнаа да ми се затварат, не сум била суперхерој Ама ај, че издржам ја со сите сили и со три четири кафиња да не се успијам и да можам да издржам утре. Само виа подочњаците ми се симнале до устата, мора нешто да преземам у врска со нив
Ајде легни веќе, утре нема да го слушнеш алармот Јас слушам разни дијалекти, ама како што приметувам не е исто да ги слушаш и да ги пишуваш, ме фаќате на грешки а Ептен сакам да слушам и да имитирам дијалекти, а вие кавадарчани сте ми многу интересни со личните заменки- требаше да одам ниа ден на гости
ај лека нош човечи не планирам и денеска да го чекам дечкото со кафе во 6 сабајле и на компјутер отворено фемина...морам ручок да правам утре а пуста желба за домашно лепче шо не сум апнала од Божик утре планирам да си месам така да ке морам да станам рано....
Ма не легнуам бе, че седам до сабајле и дирекно че испаднам Виа пат нема да се зае*ам со алармот така Ќути, почнав да си местам по пет аларми едно подруго за да ме разбудат, оти ако наместам само еден кога ми звоне не ни памтам дека сум го исклучила, а не па да ми текне да стиснам на snooze Е така. А ти ма, нели спииш? Глеам си се жалела таму дека и ти си почнала да не ги слушаш алармите
Мори, дај легни си, как че`ојш на зумба неспана? Јас од прееска требаше да бегам, ама се нешто ме задржува