Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Да зборуваме на дијалект

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од anastasija19, 12 февруари 2010.

1. Mygirl

Mygirl Популарен член

Се зачлени на:
    8 ноември 2010
    Пораки:
    577
    Допаѓања:
    850
    Ааа не, утре не одам на зумба. Че го испуштам виа час, ногу обврски имам да завршам утре :tmi: Че почека малце зумбата, и у петок изглеа нема да одам, че си одам за Кавадарци, ама од понеделник че напнам едно убаво :D Мора да се стегнам бре, лето иде :!:

На sesilija му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Zoza

Zoza Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2011
    Пораки:
    792
    Допаѓања:
    297
    ај потивко неможам да заспам ного мабет правате па и гласно ;)

3. Mygirl

Mygirl Популарен член

Се зачлени на:
    8 ноември 2010
    Пораки:
    577
    Допаѓања:
    850
    Мори Зозо ами шо да праам таков ми е гласот - гласен :lol: Не е со мене де. Ти не знаиш кои маки ја ги имав у средното, нон стоп ме бркаа од часеви оти ногу муабет сакав да си правам а не знам да шепотам :D Ме зафркават сите како можело да не знам да шепотам, ама стварно така е :lol: И ај ти стај си таму памуци у ушите и спии, не туку се подавај тука :D

4. Theodora

Theodora Популарен член

Се зачлени на:
    19 јануари 2011
    Пораки:
    1.504
    Допаѓања:
    5.576
    Зш,мор Сеси ме напрај лоша,јас смо сакав да ве научам убо да си зборвите охридски,да не ми грешите,не за друго.
    Ево пример не се велит шо убо тук ШУБО,видиш шубав збор,ак сакаш на варошки шчубо ќе речиш,нејќет ни да му речит нешо чоек за убо нивно,какви биле,смо да се љутет знает!Ај,не замерви ќе ти пушчам охридски патлиџан по пошча ко ќе узреет да видиш шо е патлиџан,да не мислиш овие смо да се фалет знает!
    И как да не чашитвиме,ко морат ние да сме со све во тек,ти сакаш смотани да останиме!Ние ќе си чашитвиме ушче зш така требит,ама со усул да не не приметет!
    П.С. ќе ви зборвам и на варошки по некое збор,да не ми се љутите,убо?
    И Ким јас сум од Охрид ама онаја Мерлинкана не е,се приправат,зш е струшки шпијун, :D пазите шо зборвите не се испушчајте ногу во муабетиве сакет сезонава да ни ја минирет овде,ко така ми стојт работава мене :!: .

На LivingGlam му/ѝ се допаѓа ова.
  5. beached

beached Истакнат член

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    624
    Допаѓања:
    1.697
    Амор Теодора , варошанка дан си ? Катиљ љуѓе варошаниве..

6. Theodora

Theodora Популарен член

Се зачлени на:
    19 јануари 2011
    Пораки:
    1.504
    Допаѓања:
    5.576
    Не,мор каква варошанка,ама имам роднини таму и се смејам до пуквачка ко ќе одам,изразов шчубај шчичиња ми е меѓу омилените бисери.

7. beached

beached Истакнат член

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    624
    Допаѓања:
    1.697
    Мор опасни се. Пусто убав им е Варошон,ама лош глас ги бијат..а богами се тро незгодни.
    Шо прајш ти ? Шојмат?

8. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.227
    Допаѓања:
    56.914
    Како бе тро незгодни? :o

... малу поќе.

9. Theodora

Theodora Популарен член

Се зачлени на:
    19 јануари 2011
    Пораки:
    1.504
    Допаѓања:
    5.576
    Ам‘ јас ќе подремам малу пред компјутер отсабајле,зш поручек сум на работа,знајш ко ќе се морат,пак е тешко :lol: ,ама то е.Ти шо прајш?
    А Охрид ми е мене цел убав,не само Варошон,све ми е убо,без искључоци.
    Ево ја оваја Ливинг и та била тука,ајјј :hai: !

10. beached

beached Истакнат член

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    624
    Допаѓања:
    1.697
    Нишо,нескафе пијам..ќе одам до Писи сеа, па нашкола. Шо ќе прајш, то е.
    Убав си е Охрид , најубав. Вака во сончеви деној,посебно.
    Ама сме катиљ луѓе, посебно варошанине.
    Иам некое коренче варошко,ама не се важит.
    Ајде поздрав Охриѓанки,убо да си го помините денов :) 8)
    Клајте наочарите на вас и Аквариус или негде шознам Кадмо,Објектив..покрај езеро да е битно :D

11. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.227
    Допаѓања:
    56.914
    Амор Бичд и ти писи чоек си?
    Поздрави го Ангел :)
    Еве сега одма знам дек имаш петка математика.
    Теодора тука сум мор, кај ќе одам. Еф мама чајче сега ми донесе, ќе си ѕокнам (не, не е охридски збор, ама од дедо е, па да ви го кажам)
    Ѕокај ѕокај стомаков тапан, се оправ од мочање :$

12. Theodora

Theodora Популарен член

Се зачлени на:
    19 јануари 2011
    Пораки:
    1.504
    Допаѓања:
    5.576
    Амор Бичд,ќе те прашвев за ова нескафево шо го спомвиш стално какво е 3 во 1, 2 во 1 или она чистоно црно без додатоци,или пак ладно прајш ја бијаш пенана со машинче,м? Ова за да те доловам ко шо требит да ми е сликава за тебе поцелосна,не од шо сакам да те чашитвам :!: !
    И ти убав ден да имаш!И шо ак имаш Варошко коренче,не срами и не кријај се мајката,од кј и да е чоек-чоек да е-то е најбитно.

13. Phyramide

Phyramide Популарен член

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    3.009
    Допаѓања:
    14.816
    Чоече многу сте ми интересни коа ве читам тука, чоек да не може да се откачи од екранов и се клештам ко нетачна, шо би се рекло, се цепам ко скината чарапа. Топ сте цури!

Јас само скопскиов го владеам, али тука не се осеќа пошо е препун и онака со србизми али да ме чуете би било сто пути боље. И шмизли знам одлично да имитирам :lol:
    Други дијалекти не владеам а сакам, мајке ми, али ќе мора да ве слушам почесто. А и паднав на дијалектологија си ибеш векот, ме бутна онаа Стојка маму и :D

Нишо, тоа батка, ај поздрав лепоти и зборете си и надаље вака, ќидам јас да допијам кафево пошо глаава ми е тапан од синоќа, увек легињам касно и почиња веќе сеа да ми се приспива, а и нешо ногиве и рукиве ме болат, ме убијаат.

За крај, знаете на скопски како се вика - Се извинувам дечко, да не имаш часовник случајно?
    - Дечки саат нешо?
    А одговорот - Не, се извинувам, дечко но немам.
    - Слабо, дечки, слабо.

По могучност со чачкалица у зуби, да ви ја доловам сликата :D

На NelChe, Theodora и LivingGlam им се допаѓа ова.
  14. beached

beached Истакнат член

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    624
    Допаѓања:
    1.697
    Ко ќе иам време (многу ретко,пошо све сакам да напрам во 5 минути, а не ко ќе иам фора) си прам со машинче,домашно нескафе.То ми е викендашко кафе :P
    Ама пошо стално негде брзам (плус морам да држам смена на компјутер) си прам 3 во 1 ,ама во млеко го ставам..не во вода. Уствари не е јако кафево,ама там'н е за мене :) Најубо ми е така..

Иначе Ливигин,ние сме елитата..знајш Ангел како не учит. Фала,ќе го поздравам :D

На Theodora му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Theodora

Theodora Популарен член

Се зачлени на:
    19 јануари 2011
    Пораки:
    1.504
    Допаѓања:
    5.576
    Амор,Бичд и Ливинг шо тук ми се прајте паметни шо сте оделе во Пи Си,м? Ам ево јас никаде не одев па нишчо не ми фалит,све си знам и шо требит и шо не требит - од образованиево,де.И ќе си речите види ја бе оваја стегната за пари давање,ем не ќе арчам пари на учење,ко сама ќе си научам беспари,не за друго абе од чист инет,е не 8) !

16. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.227
    Допаѓања:
    56.914
    Ногу нормално, елитата е од писи, се знајт.
    Леле со колкав ќејф ги имам решавано тие задачите, абе едвај го чекав денот за во писи, и ногу се радвев поќе домашна ко ќе ни даеше (ова сериозно, Ангел пустион толку интересна ми ја напрај математикана, абе чудесија).

Пирамитке мор чим сакаш да слушаш, ти само дојди, пошо јас во живо не зборвам литературно, остај ти овде шо се преправам од култура.
    Ти цепи шмизловски, јас ќе цепам охридски, ќе се разбериме не от не.

17. Theodora

Theodora Популарен член

Се зачлени на:
    19 јануари 2011
    Пораки:
    1.504
    Допаѓања:
    5.576
    Бравос мор Ливинг за предлогон да се префрлит во „Кафе-муабети„ темава бистро момиче си ти!
    Амор и сега ќе ми зборвите ушче ако не сум толку елитна ко вас,аљ не?

18. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.227
    Допаѓања:
    56.914
    Ак имаше петка математика ќе те клајме во елитнине :D

19. Phyramide

Phyramide Популарен член

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    3.009
    Допаѓања:
    14.816
    ОК бе бејб, коа ќе ти доам, ќе ти кажам - лилаааа шо си убавааа, лепотичка, срцуфче! :D
    Не бе, ја ќе си цепам скопски, али шмизловски нема да ти зборам, чисто онака можда ако ти дое некоја ептен јака изненадна желба да чуеш како ги имитирам, а иначе мразам лигавштини на квадрат, ми иде да упуцам некој фазан у таков моменат, озбилно ти кажуем :)

Шо сакаш да каеш дека на форумов као демек се ку*опецаш, тоа? Па не збориш онака природно ко шо ти иде?
    Ма дај! Шо се занесуеш!

Шала на страна, пошо јасно ти е дека се шалев досеа углавном за да доловам некои „бисери“ на скопскиов, као на пример зборот ку*опецање кој ми е екстремно цепки, ќе ти доам и ќе пиеме кафица поред езеро, пошо мнооогу ви го сакам да си знаеш! Али онака баш баш ме смируе у секунда одма чим седнам покрај него.
    А ти цепај си како сакаш, не ми смета ама уопште, и онака сум више навикната со другарките од Охрид, и ептен ви го поштуем дијалектот :)

20. Marilyn-Monroe

Marilyn-Monroe Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2010
    Пораки:
    1.805
    Допаѓања:
    5.895
    Кој бил шпијун море? Ак не ви ојт вас нешо ко шо требит, и оп-стружани се кривииии... Ам да сакаја стружани едно време ке ве остаеја да судајте со све езероно со ве поклопи :fubar:

Ама ние сме ногу фин народ, ве куртуливме, требеше да ни вратите и да ни го дајте името од езерото ние да го моделираме по наше, ама ет, шо народ сте вие.. цц.ц.ццц |( не памтите убајна ко ке ви се прајт.