хахахаха интересни се сите дијалекти,а најмногу ме бендисвет кумановскиот и светиниколскиот.За то дек се делет на градски и селски не пишит никаде ама ај народов паметен да се напрајт Ај продолжете да пишите на дијалект да си се посмеам
"хахахаха интересни се сите дијалекти,а најмногу ме бендисвет кумановскиот и светиниколскиот.За то дек се делет на градски и селски не пишит никаде ама ај народов паметен да се напрајт Ај продолжете да пишите на дијалект да си се посмеам хахахаха интересни се сите дијалекти,а најмногу ме бендисвет кумановскиот и светиниколскиот.За то дек се делет на градски и селски не пишит никаде ама ај народов паметен да се напрајт Ај продолжете да пишите на дијалект да си се посмеам " BROKENHEARTED mnogi mi e poznat tvojot dijalek(ohrid ili struga)sigurno e oh so T na kraj interesno mn koga si go citas svojot dijalek pozzzzz
хахахах па проб злетово тука некаде сме а втора годд сум гимназија тешко да се знаеме а ти у пробиштип ли заврши или уште учеш мош па и случајно да те знам онака по изглед
Колку што видов на оваа тема само кумановки и охридски се зборува а баш има и други интересни дијалекти. Пр.Од Тетово, Струмица, Штип, Битола, Кочани итн. Сепак мене најинтересно ми е кога правам муабет со некој од Кочани бидејќи ништо не ги разбирам. Ќе ви расказам што ми се има случено-Во летото на гости имав другарки од Кочани и решивме да излезиме малку да се прошетаме и после некое време ме прасуваат кај има продавница им кажувам јас и им вика со сакате да купите ми викаат сакаме с`кс абе им викам со е тоа кај нас тоа нема не веруваме дека ке најдите и тие сериозни влегуваат во продавница и бараат с`ск и сите се чудат што е тоа и само после некое време ги слушам како викаат ови овдека не знају дек имају Орбит с`кс. Кога сум фатила да се смеам им викам кај нас не се вика с`кс туку Мастика али кај нив Мастика викаат за Алхохолот мастика и дур се разбравме помина време
марамче Добра сум со струмичкиов. Секоја година обавезно имам дома туристи од таму, еве веќе 4 години, па се научив се и свашта
hehehe... ај пробај да го разбериш овој дијалект и ако погодиш че му кажам јас на проф твој да ти пиши 5ка! можи? стварно не знам шо да ти пишувам друго на мојот дијалкет ама па и не е кизнеј каков дијалект оти не се разликува многу од литературнио! ај сеа чао чом на факултет!