Amor da ste zivi i zdravi mi go prodolzivte zivotov,se iznasmeav! i jas misljam deka temava trebit da se vikat"Da zborvime ohricki" i da znajte mi go razubajvte denov so ova ohrickiov.
Ево ме и мене Епа немојт да се дојт од нас на ред, многу сме јаки А насловот ќе го менвам да знајте вака не се разбирaт шо сакат да се кажит. Не е јасен авторот. И плус побројни сме охриѓани ништо не ни мојте Зш мор Ливинг пак и ич да не пиеш кафе не е убо, шубо еднуш во денот барем да си се напиеш. И јас не го сакам благо, средно го сакам
Абе убо е кафево не вељам не, ама поубо беше ко не го пиев Ми е страв пак дан станам зависник, ко од дрога се одвиквев. Абре шо му стана на времево жити се? Арно си беше до прееска шубо сонце си грееше, туку наеднуш се стемни се запусти. Прееска до каргоно бев пакетче да земам и испотев од горештина, сега мранѕули е. Кој го знајт шо му е
Ким, не сте побројни, многубројни сте охриѓанки. Ја од мака шо не можам да ве разберам, престанах да пишувам. Форумо, овоа де, темата е ваша
А тамам се спремвев да излегвам, почна да турвит -.- А баш сакав Охридон да го видам, поточно школскине. Љујџе, и таму врнит а?
Ево ме и мене . Ево не се љутки сиве од Струга,имаме појачање абе ова темава да ја напрајме Голема Југозападна Македонија соси езерана,аљ не?
Вистина веќе страшна работа аман со ова времево. Шубо беше прееска подизлегов тро и одеднуш се наоблачи, почна да дуват ветар, и ај реков да си се приберам дома зш ми состуде. Ливинг, бар по едно кафе во денот слабичко не е многу, немој после ко ќе требит да пиеме заедно некојпат да не ми пиеш Само шо сакав да пишам кај е Тошка денеска, ете ја, се имат наспано изгледа, зш јас не се наспав
Ааа Ким во друштво кафе не одбивам, ито јако ќе го пијам, зш слабо кафе или кафе со млеко - кафе не е, на ништо не личит. Лакримосо шо да ти кажам, овде времево се расипа, веќе ми се збоктиса од овие дождојве. И заладено е плус, уш то му фалеше пред викенд. Ама ај да се надеваме ќе се попрајт до утре, ко шо е променливо мојт и 40 степени утре да е, не от не.
А бе зашо да мените наслово таман е. Тогаш ај па да го стајме „да думаме на дијалект‘ или па „да думаме и зборвиме на сите дијалекти‘ . Иначе времето ке нас е ногу убаво те са се договараме дали да излееме. Преека бех на кафе и едно грозно ми донесоа. Ставили млеко на еден заб да закачиш па морах со вода да го мешам , ама грозно беше
Морам да ви изназборвам шо ми се деси,ама значит морам. Ми пишит пред некоја вечер некое си мшко и то „Прв пат сум овде и прв пат тебе ти пишам„ ај,мајката ви вељам-овај јунферов ми го даде, без да барам јас .Ам кј ме најде мор мене од 19 000 и кусур, ама то ти е. Мене мама ми рече со непознати мшки муабет да не прам и така јас не се запознајф. Ам јас море ак сакав мш ќе го земев леѓенон со пљачки и варикинана под една мишка, под другана столено, вуницана и гобленон и правец езеро. И таму почвам да бељам платно ко Биљана шо праела де, и то ќе застанам негде да ме гледет шо појќе од кафичине. Ак се уморам од белење платно, ќе седнам на столено и ќе плетам калци иљ ќе везам гоблен-приќе ќе спремам.Ак ми дојт цајкан да ми пишит казна, пошо то сега им е модерно ќе му речам „Слушај ваму, не тук ми стој на пт да не мојт да ме гледет убо, зш ак останам стара мома ради тебе, ќе ти исколнам све до 13 колено однапрет и одназат„. И да си знајте ак дојт некој кандидат со кајче да ме мамит зш пента имало јас не се подавам лесно ко таја на песнана . Шо не биле будали порано шо белеле платно покрај езеро, на финта ќе се прам домаќинка најубав мш се наоѓат, ам не. Не ко сега терсене време, да ти идат од Кукуле да скокниш од мка. Остај друго, некоја ак ми ја украдит финтава ќе мислите дек сум јас ко ќе ојте на кафе со беспари колаче. Ама ак напрајт некоја така по судој ќе се влечкаме, ево вије сте ми сведоци зш ова со афторски права требит да се заштитит иљ патент се викат,м ?!
Теодоро мор да не пукниш, и во темана смешни мислења те кладов, не си арна ти скрос си забегала Арно шо ти текна на вестернине иначе, знајш едно време како бев заразена, сите можни ги изгледав во еден месец по неколку пати
Ливинг, мор кј да одам низ форумов тебе те наоѓам, аљ ти мене,м? Ам ми текна на вестернине зш од баба ми и татко ми поголеми фаној не знам даљ имет, зто...
Хахахаххаха мори Теодоро, не си нормална, ете и лајк ти мавнав. Тук јас да ви се пофаљам: си идам од на факултет преска и там‘н да си влезам во дворов од куќарчево, имат контињери тука на тротоар и едно старо си рошкат ли си рошкат. А јас, ко шо ме дал Господ, бам бум со чизмине (ми тропет многу) и се сврти старово и фати комплименти да ми делит ехеееее кој е ко мене. А косава мрсна, јас здебелена... и пак ме бендиса старово. Ам да ме видит тој мене налето, на плажа расоблечена, г‘зов стегнат.... имат за жена да ме барат и со кочија да ме земит од дома Ама се заборајв јас дек стар беше ама... туф ништо!
Абе се наоѓаме ние насекаде, од чашитлама не од друго Ногу ме потсеќаш на една другарка со муабетиве, ама ако ти се точни годините на профилот - не си таја. Ти мор Хипи, стар бил ваков бил таков бил, по контињери чепкал. Ам мор за комплименти не се пребират и ти шо си една низаедна.
Ах бе ливинг,јас се збогтисав од топлово,ту да му се плукнам. Клајте и за мене турско,се отрујав од нескафиња,до гла ми се дојдени хипи си дојде мор од скопјено или дома ти си?
Ем, убо де мор Хипи, комлиментон сам по себе немат старост шо имат врска кој ти го дал, ак е од срце даен смо то е битно. И не тук ме прајте ненормална иљ забегана јас ко кј свој љуѓе да се истушам сакав од мка не за друго. Тук онаја Сеси јас си мисљам дек је од Битола, и то од оније битолскине прчки шо се прчет по Широк сокак, шо велите вије?
Ах бе ливинг,јас се збогтисав од топлово,ту да му се плукнам. Клајте и за мене турско,се отрујав од нескафиња,до гла ми се дојдени хипи си дојде мор од скопјено или дома ти си?