Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Да зборуваме на дијалект

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од anastasija19, 12 февруари 2010.

1. Theodora

Theodora Популарен член

Се зачлени на:
    19 јануари 2011
    Пораки:
    1.504
    Допаѓања:
    5.576
    Амор, Ливинг јас не знам да плетам калци, останав стара мома :( .
    Ево ја и Бичд ја видов, ама знајте шо експеримент праев?!
    Еден куп Охриѓанки на темава ево колку дена се напраја веќе, ам ак имаше толку лошотилак во нас на сите мониторине ќе ни испукаја, значит смо муабети ни извавет дек сме лоши, 8) .

2. beached

beached Истакнат член

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    624
    Допаѓања:
    1.697
    Oва да поседевте уш малце риба ќе ви испржевме колку шо знам Пештанцине го викет.
    И Ким и Ливинг не зборвите за киноно,убо е тргнато..остајте вие промаја. Ојт некако работава,се туркат.
    На Полат ко бевме убо беше, ваљда и сеа за Хари Потер е стопљено.

Тори и јас така мисљам..не ќе да сме толку лоши,види шубо муабетов ни ојт.

3. Hipica

Hipica Форумски идол

Се зачлени на:
    31 декември 2009
    Пораки:
    14.369
    Допаѓања:
    14.821
    Па и јас то реков.

А за лоши?
    Се согласвам со Теодора дек то се само, извинете :!: СМО муабети. Баш си сме фини ние. Особено налето туристи ко ќе ни дојдет, ептен сме фини, ко од Финска :D
    Овие муабети од женскиве од другиве градој се излезени, зш машкиве од другиве градој ептен не‘ сакет нас Охриѓанки, зато :D

Ама признајте сега :D

На Theodora му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Gordana10

Gordana10 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    6.898
    Допаѓања:
    9.191
    Би требало нели како што гласи и самата тема, да се оставаат мислења кажани на дијалект,покрај тоа во воведот од темата е нагласено за совладување на одреден дијалект,нивната меѓусебна разлика во начинот на говорење.Во темава веќе се прави муабет,но не е со првобитната намена на самата тема, додека за разговор меѓусебен/муабет постои четот на форумот,наменет за тоа :)

5. Theodora

Theodora Популарен член

Се зачлени на:
    19 јануари 2011
    Пораки:
    1.504
    Допаѓања:
    5.576
    Абе и Пешчанци и Варошани го викет, не ќе се караме сега, пак синкир имат некоја разлика меѓу нив и едните и другите со исти навики се!
    Ти мор Бичд убо шо дојде сега ми дојде една идеја ко те видов.
    Посакав да сум хакеришче ама ептен големо.
    И ко ќе ти ја хакнам локацијата и ак те видам дома пред компјутер закачена за викенд зш ти било досадно чаршија ќе ти дојдам, ќе ти го испијам нескафето и ќе те однесам за уши чаршија е така да си знајш. Јас ко бев колку тебе 3 пти дневно бев чаршија-еднуш пред часој, уш еднуш по часој и вечерта пак, 8) .
    И на онаја Сеси ќе и одам дома е и ќе и речам „Гледаш, мор, те најдов, шо си мислеше ти, не ќе те најдам?!„

6. Lov3

Lov3 Популарен член

Се зачлени на:
    8 октомври 2010
    Пораки:
    774
    Допаѓања:
    1.886
    Хари Потер е вечерва или утре?
    дај боже да е топло, иначе ќе замрзниме, пингвини ќе се напрајме :rofl:

7. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.227
    Допаѓања:
    56.914
    Ееј ем ако де Горде, една ваква тема имаме, ни ојт муабетот, плус еве си зборвиме на дијалект, нишо лошо немат.
    На четон не мојме вака, подруго е, овде кога сакаш отвараш и си читаш и пишиш, а таму она пилено од ум те ваѓат и морат цело време да пратиш. Зато реков јас, нек се префрлит во кафе муабети да не се броет мислења и решен проблем, ќе мојме да си пишиме колку шо сакаме.

8. Theodora

Theodora Популарен член

Се зачлени на:
    19 јануари 2011
    Пораки:
    1.504
    Допаѓања:
    5.576
    Леле, ам ак не избркет од темава шо ќе се прајт?
    Јас пак колку си се радвев ко мало дете не шо ги добило смо играчкине шо ги сакало, тук и други плус шо не ни знаело дек ќе ги добијат.
    И јас гласам за то да не префрлет во „Кафе муабети„ и не морат да се броет мислењава.
    Јас пак ко ќе се закачам овде, а некој по другине теми мојт да ме пљукат, да ми мават чврги и клоци, јас пак абер да си немам. Не мене, на мислењана мој де.
    Немам јас ко на тије поезите од вчера црн појас, ама до портокалов стигнав, така да ко ќе му одам пак после да му удрам по некоја маја-гери ]:) !

9. Gea

Gea Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2011
    Пораки:
    1.056
    Допаѓања:
    11.605
    Еве ви ед`н виц на кумановски дијалект.
    Мирса и Перса биле комшике и викала ву Мирса на Персу:
    -Амори Персо, зашто ти к`т ќе переш увек грее сл`нце,а ја к`т перу увек пада киша?
    -Еееееее,па ја к`т стану отсабајле увек гледам на коју страну му е завртен к*р на моега Стојана.Ако му е на леву значи ќе е убаво време и т`ј д`н перу,а ако му е на десну значи ќе пада киша и т`ј д`н не перу.
    -Боже Персо,па ако му е исправен мори нагоре?
    -Е мори Мирсо глупачо,па кој е т`га будала да пере?

Надам се Ќе разберете :lol:

На LivingGlam, Hipica, Lux и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. beached

beached Истакнат член

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    624
    Допаѓања:
    1.697
    Ам Хари Потер е од вторникот и мислам дек и утре ќе го давет пак :) море ај да мрднам јас, да си средам децкава..не е начин ова,џумбус е

11. Theodora

Theodora Популарен член

Се зачлени на:
    19 јануари 2011
    Пораки:
    1.504
    Допаѓања:
    5.576
    Амор,Бичд и Лов3 вије ко љубителки на Хари Потер дан знајте кј мојт да ја прочитам последната книга на нет?
    Јас прочитав 2 книги на една страна, јес да очи ми истекоја од монитор да читаш, ама по некое време ја укинаа.

12. k.i.m

k.i.m Популарен член

Се зачлени на:
    12 мај 2010
    Пораки:
    4.733
    Допаѓања:
    5.154
    Абе јас ништо не напрајв со менвењево на насловов на темава, изгледа вака ќе си останит неразбирливо. Туку да ја послушаме Горде, да одмориме малку, зш прееска кој ја видов дур одеше и ѕвечеше нешто во џебот ми е страв клуч дан носит. :tmi: Јас одам да видам шо имат по другине теми :D

13. beached

beached Истакнат член

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    624
    Допаѓања:
    1.697
    Теодора не сум јас фан на Хари Потер , пошо нејќам многу научна фантастика ( јас би психологија) а за книгава неам појма..ќе прашам другаркиве ак знает случајно , ќе ти кажам.

14. Lov3

Lov3 Популарен член

Се зачлени на:
    8 октомври 2010
    Пораки:
    774
    Допаѓања:
    1.886
    и јас не сум кузнајт колкав фан на Хари Потерчо, онака ќе одам, колку гужва да им прам во салана, да не им е празна. ]:)

15. sesilija

sesilija Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    4.177
    Допаѓања:
    13.282
    Горде, зш си мор толку строга, па пак е темава за дијалекти, ево јас го усовршвам охридскиов дан се срамам пред Климе, а ти сакаш да закључвиш, немој молим те :!:

Убо кажа душето, ево нека ја преместет во кафе муабети дан се броет мислењава и готово, мојт така? :wasntme:

На LivingGlam и Theodora им се допаѓа ова.
  16. Lux

Lux Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    7.094
    Допаѓања:
    6.349
    Ама не се работит за броење на мислењата бе охриѓанки моми бисерски :)
    Само да не забегујме многу со меѓусебна коневерзација тоа и беше муабетот на Горде, дека постои и чет за тоа ;)

17. kate-the-great

kate-the-great Популарен член

Се зачлени на:
    26 октомври 2010
    Пораки:
    1.473
    Допаѓања:
    1.833
    Значи ако сакате тро појче меџусебна конверзација че си ојте на чето и че си пишувате колку сакате :)

18. sesilija

sesilija Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    4.177
    Допаѓања:
    13.282
    Абе Кате чоек арно велиш и ти ама не можи да ојме на чето ко таму не можи да зборуваме на дијелекти, а овде можи, зато е темата, или не е?

Стварно не ве свајчам лујџе

19. Lux

Lux Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    7.094
    Допаѓања:
    6.349
    Уф милина прилепски за слушање дијалект, има две комшивки прилепчанки моми и многу ми се интересни.
    А оти да не мојт да се зборујт на чет на дијалекти?
    Па не е забрането бе луѓе, на чет ако сакате и на кинески мојме да прајме муабет ;)

20. sesilija

sesilija Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    4.177
    Допаѓања:
    13.282
    А зошто овде да не може кога за тоа е темата, на чет е друго има повеќе народ и сите во исто време ако зборат на дијалект ќе биде каша попара ;)

На LivingGlam му/ѝ се допаѓа ова.