Деновиве ладно камен, не се излегува надвор, че затопли си викам од утре. Инаку ваму.... има еден кафич за рокер-метал и се друго несфатено од фолкерите, а сите останати кафичи за нив. Сум сумарум со то шо сум бил во Скопје и Битола по забави, најголемо село сме, шо значи досадно за мене на некој начин. >.<
Дај бе батуш кажи кое место е тоа, некад знаем да појдем и до Прилеп не моем да најдем саглам кафиќ кафе да пием. @La.loca вие имате еден кафиќ убав, пиев еднаш кафе и баеѓи ми се засвиѓа али го забраев као се вика..
Го обожавам југо-источниот дијалект. Дури понекогаш на тие од тој крај, им враќам и јас на нивниот дијалект. Бидејќи често "се шлаам" низ градовите во Македонија, повеќето дијалекти и ги научив.
Как сте бе чувециии??Прв пат Флевам на темата..Тук ного западњаци бе..се уд Западнио делАрнички ли сте иначе,јас само да ве пУздравм,и ојдех да си легнам,ми се спии ,ми се плаче
Еве ви еден предизвик: Че ом, че јам, че доум... На каков дијалект е ајде да ве видам... Ќе ги замолам само тие од таму да не издаваат и да ги остават другите да погодат од каде потекнува дијалектот.