Че ојме бе за мај на езеро или на мсркукуле, шо ти е кој че не запри. Ова карантинов досаден не можам појче. @Stark
Кај мене шо да има... Измрзнав... Ладно ми е.. Спојлер е шо да правам.... Можеби не ви звучи на дијалект, ама таа е... Скопјанка сум
Ногу сакам да идам в планинта. Да берам зрели јгкотки и црешки. Ама времто не чини. Лдно, в коски улага. А ни црешки сега нема.
Супер е времето, има снег еле. Едвај чекам да дојде време кога ќе го нарупа до колена. Оште санка да имам, и поледена подлога. И стрмна удолница ако веќе треба да биде фул пакет каприци. И да сам си дома, со 10 години помалку...
Кај сте бе брат? Шо прајте? Шојма? Бооо колку ми е мачно да пишам литературно на форумо, не мом да се искажам ко чоек, шубо вака. Гледам за времето зборате, да ви одговорам ко таксист: ова времето никако да се попрај, немојме да дишиме од РЕК. А тии чупе шо работиш?
Ја еве по дома, домаќински работе. А ми се јаде-ми се палче... и ми се шета. Уствари ми се вози со оној мојон и да праем солистички концерт а надвор да се истури мушки
Убаво неделно сабајле. Гледам слнце огреало. Ск ќе станем и ќе си напрајм едно кафе. Вие што прајте, станате ли, расните ли се?
Ние неаме некој посебен дијалект, така да може ли да ви пишам нешто на еден друг дијалект од кај шо влечам потекло али не е од Македонија?