Ја мислу дека имамо много јак дијалект. Куде и да ср навѓам, свугде ме терав и тормозив да ги збору да се смеев.
Да ви се пофалим нешо и ја ваке на дијалект . Нашето бебуле има две зупчиња , после цели осум месеца чекање , конечно излегоа двете у рок од недеља д'на . И таќе , ме фати на неспремно , држ' - не дај' напраевмо сутлијаш со мајче за првите две зупчиња на бебуш . Сите за првото , ја за првите две . Нема везе , дупла среќа . Плус , се спремамо за на одмор , за у Турска , со све детулиња . Дома сум хаос невиден . А со пасошите бевмо циркус . Бебо ми е цело поспано на сликата . Поголемата станата се сликаше од на ноге , не ја фаќаше фотоапаратот најголемото па има мртва озбилна фаца , мислиш за во ќорка го сликаат не за пасош . Ај , прв пут им е , свакако ќе им трае кратко пасошот . Уф , ал ќе поминемо више и со авионов , не можем од сеа ми е стрес . Ја уопште не се плашим , али децава .. најголемото ми се пожали дека се плаши да не падне авионот . Го утешив , ама дете е ипак , не сум сигурна како ќе реагира кога ќе тргнемо .. Помалата гајле нема , опуштен лик е за све , не само за ова , а малово па , и таќе не разбира баш шо се деша'а , мислим најлесно ми е со неа .
Туе смо , туе .. Него , задњо ви кажуав за спремањето за у Турска и стресојте со летот , нели ? Е сеа да ви кажем . За натаму бебо и Александричка ми преспаа цел пут значи , не можев да ги освестим . Милош заспа таман пред слетуање . Добро поминавмо , добро . За назад . Сите у авионов спија , беба моа пое ли пое . Ме измочка . Па држ' не дај' додека и мењаав памперс пое и се врти да лази , а даската на вецето мала , нема место . Па ми го шутна мочканиот памперс на подот доле , ај го зедов , после шорцојте ми ги фрли . Едвај сум ја облекла . Заспа 1 саат пред да стигнемо у Скопје . Циркуз .
Кој уд дека е ако много лафме нема д с разберме. Сеа дај наваки един мисур су фасуљ, лажица, бунела, салата уд думати и три филии леб.
Гевгелија, ај кажи оти погодих? Имаах колеги на вреемто од там. Интересн дијалект иимте, а мојоо е ош по интересн. Нашта Македонија е маленко бугатство од дијалекти.