sigurna deka ne gi znam? a be moze gradov pogolem e sega ama makedonci ne sme sega mnogu a i znam dosta lugje a i me znaat dosta
Кога прв пат доаѓав во Те мн чудно ми беше сите дејче дејче па и тоа че идемо че пулимо че се мувамо мн интересно али сепак најубав си е ОХ со Т на крај нема промашај
па да може да се каже дека има некои зборови селски или градски ама па дијалект кумановски е тј .Кумановски у кое село да отидеш тј е а у други градови свака населба или село има свој дијалект и свои зборови што ја мислу дека и они меѓу себе не се разбирав а сг угоре ке га размислиш и ке ти бидне јасно дека е нагоре или исто доста интересно ми е .собра ли ги пашкуљи,,,и има још не ми текнуев ама кумановски ни е најдобар ако па зборимо малце побрзо ништо не не разберев..поздравче..
ne e do tolku zboruvanjeto sega ko porano...jas pogotovo ne zboruvam do tolku so dijalekt..inaku i ja taka potajno ohridskiot si go obozavam
Кажи елена, охриТскиот е нај А многу ми е интересно на тетовски ко ќе речат ПИПЕРКЕВЕ Абе од ко го слушнав зборов, ги потеков сите
more ..more..vidi go ti dejcevo sea ke go ismeva tetovskiov! ..more a vie tamu ohridskiot so T na kraj a? imat,nemat..
Неееее... не ми беше намерата да исмевам, таман работа. Ама ептен ми е интересен зборот А нашето Т си е наше. Бидете среќни шо ве оставаме да го користите
Кога сме кај дијалективе да ви кажам една смешка.Бидејќи јас не сум од Ох туку од Вевчани и сега се договоривме повеќе другарки ќе играме брза географија и на буквата В.Една другарака од мн брзање град на В вика ВОРИД(Охрид) хахаххахахахаха ама кај нас им е останато место ОХ ВОРИД хахахахахахха
sme se sobrale ohriganki gledam...za ubo samo da e so prajme so komsive nasi struski...se steget neso gledam po fb grupi prat..da ja zatvorele branana na drim da sme videle koj e glaven (demek da se poplavat ohrigani)...a ne velat fala so im davame ezero na koristenje i pokraj nas i tie nekoja paricka prat letno vreme se turija od falenje reka imale (cudoto golemo umrela dzupkata so gi falela) a i ta pustata nasa e od kj nas izvirat... ama to e so da im prajs a zs jas neam cvetce??? kolku mislenja trebit za da dobijam??
Прам еднаш муабет со едно момиче од Тетово и ми раскажвеше нешо и ми викат-Одам и туку КРАВЕ пред мене. Јас се згазив од смеење.Интересен и тетовскиов
Што се секираш замисли само ако оние од дебар го пуштат езерото има и на стружани да ги нема ама ај нив што ке ги нема туку и вас Ох ке ве нема па после ке барате Вевчани да идете се зафркавам малку забегавме од темава за дијалекти позззз