Сеси му реков јас на Климета Му кажав шо момичка си ... па тој се подаде. Му се збоктисало рече од момичиња Охридски. Појќе овде не се швалерисвел, тебе ќе те чекал. хаикуно ми е тешко за компоновање ме мрзит да бројам слогој, з’то обична песна ти напишав
Зоза,од кај сакат нек је ќе ја прајме Охриѓанка,ради фацана не за друго. Типична охридска гостољубива фаца, шо им се радвит на туристине ко мајка на посрано дете,е така. Амор,Ливинг,ти поет си била,јас скришно ќе те пријавам на Струшкине вечери на поезијана, за да им го расипвиме раатот со рецитирање охридска поезија,е не!
Теодоро, да не пукниш ме пресмеа со ова, а мор Зоза струмичанка мислам се кажа, ама Словенија е бидена од таму и се тие западњачки фаци, се занесвит се прави европејка а кизнајт дал има сољ во очите
ааа Каменица ич не ја ни замислувајте. Една улица шо почнува со пазар и завршува со стадион. Додека идеш од едното место до другото ќе сретнеш еден куп кафичи и кафани (шо никогаш не се п`нат). 5000 свет, дали и току ги има. Школо, пошта, амбуланта и толку. Е убав кеј имаме, само това се цени. Да излегнете да шетате за еден саат цела ќе ја заобиколите и току .
не е дијалект мила пирамитке збунетост е абе пола не разбирам шо говорате...овој охридскиот леле мури мајко... пола сат покушавам да пратам одговор ц ц цц тука е теодора?
кај мене е супер денес си посветив ного време за мене де депилација де чупање па си се и подновив со едни чевли ( на струмицки кондуре) абе мераци
Зозо ма, јас ќе те уклопам егидии па не примеќа оти ја оговарат, амори, чити поубаво, види шо говорат за тебе ( и јас малко де)
Ево сум,мор Зозе ме бараше? Амор јас сум пола Словенка по мајка ми,ам се изнајдовме,м? Ти мор,Штрумфето и Охридов една улица е Туристичка и сеа шо да прајме,да се удајме во езероно? Немат врска,колку е толку е,ние си го сакаме и ќе си се сакаме и ќе се проширвит градов,зш од сакање деца се прает и така ојт та работа.
Зозо готова си, о тебе охридска снајка ќе те прајме. Чим си од Струмица немаш гајле, имаме овде полно од истокон м’жени за деца охрицки, ќе имаш со кого да си прајш муабет, уба таја, ич да не ми се секираш. Ти мор Сеси ептен универзален чоек си била, поќе од нас ти одет дијалективе. Да дојш ти кај нас одма за туристички водич ќе те клајме.
абе шо нема да сум збунена и како петел бес кокошка да пишам додека јас да прочитам и напишам уште на 100 поста ме има...нејKUM бе јас охриганка да сум не разбирам ништо...Теодора пола Словенка а?
мор и шекер имам и вагета не само сол цццц дојдех јас и заќутиии сите жени абе не сум плашило нели и охрида града ке ме зимате накрај готово цццц ајт одам да читам чим не ме играте
Амор,Зозо и да немат ќе се најдет,ќе ти шепнам како,тук ај да се самоцитирам,зш ме мрзит да пишам пак,ќе го залепам мислењево,ен,два,три ПУШЧАМ- Ам јас море ак сакав мш ќе го земев леѓенон со пљачки и варикинана под една мишка, под другана столено, вуницана и гобленон и правец езеро. И таму почвам да бељам платно ко Биљана шо праела де, и то ќе застанам негде да ме гледет шо појќе од кафичине. Ак се уморам од белење платно, ќе седнам на столено и ќе плетам калци иљ ќе везам гоблен-приќе ќе спремам.Ак ми дојт цајкан да ми пишит казна, пошо то сега им е модерно ќе му речам „Слушај ваму, не тук ми стој на пт да не мојт да ме гледет убо, зш ак останам стара мома ради тебе, ќе ти исколнам све до 13 колено однапрет и одназат„. И да си знајте ак дојт некој кандидат со кајче да ме мамит зш пента имало јас не се подавам лесно ко таја на песнана . Шо не биле будали порано шо белеле платно покрај езеро, на финта ќе се прам домаќинка најубав мш се наоѓат, ам не. Не ко сега терсене време, да ти идат од Кукуле да скокниш од мка. Ти мор Сеси ај цена да чујам,зш со старине од Климета требит да се ценкаме,тие шо нопаци се,уф се испушчив шубај љуѓе се-за од земја удирање...
Батерфлај не шетаме ци сејме тука на форумо, а Зоза абе лоши се охриѓани, имало ергени, ама не ги дават, а они со Срби сакат да одат летото, барем да ги отстапат мажите ама не бе, злоба си е злоба
Имат мор ергени, се наоѓат по некој, е сега за асален дали е, не гарантирам. Сеси на процент ќе ојме мојт? Пеес денари од чоек имаш на тура.
ЕЕЕ шо се десило тука бре, ме нема неколку дена и одма ме изненадувате кога че а отворам фемина! А бе феминки мои, ви бунт сте кренале за да ни ја вратат темата Е така, сега си а иаме пак темата да си попишиме малце вака, поопуштено Е сеа се осеќам џоа да сум у некоа ептен развиена демократска држава, се слуша гласот на народот, се бунтува, штрајкува и оп- одма му исполнуват тоа шо го сака Така и ви, кренате бунт и темата ни ја отворија АЈ ве частам сите по едно пивце за ваа