Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Да зборуваме на дијалект

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од anastasija19, 12 февруари 2010.

1. sesilija

sesilija Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    4.177
    Допаѓања:
    13.282
    Отворив тема и за Ана Каренина :rock: :rock:

Денес ептен ми се направи ќеифот со книгиве бре 8)

На Buttterfly и LivingGlam им се допаѓа ова.
  2. Marilyn-Monroe

Marilyn-Monroe Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2010
    Пораки:
    1.805
    Допаѓања:
    5.895
    Лелеј, готово. Ми ја отвори устава сега, ме запусти.
    Ам мојава ги знајт сите кој се шо се, ојне серискине фаци, ама и бегет буквине :P
    Ама жељна је за дружба, вервам то. И од прво глеајне мојт со баба ти твоја касапана цела чаршија струшко-охридска да ја напрет. Од Даљан да се почнело. :!:
    Сега пак си имат откриено на кабловскава една телевизија, саде македонско народно музиче шо имат, и пуквачка е со жената. По цели деној то да се глеат. |( Фала богу бар комшијава е солидарен и пуштат интермец, иначе ке се ништев, готово.
    И сите ги знајт певалкине, и која со кој одела, со кој се мажила, со кој се остајла... :o :o :o Удав. Амор кој им се пулит је велам, кој им се мокат. Не досадви аман, глеај си ја работата женоооу!!! :fubar:

3. marama

marama Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2010
    Пораки:
    6.448
    Допаѓања:
    91.790
    Мојата баба па све на тераса си седеше и кој и да помине, она га застануваше, малко да си помуабети. Мила ти која си, на кој си? Чекај мила други наочари да ги ставу. Мила чекај ја морам да иду вести ќе ми почнев. И такој моја баба све вести ги знаеше, а и права оговарачка ми беше у село. Уствари она граѓанка си беше, неумела у село да седи.
    Мерлинке среќа моја баба умре, па не спаси свите инаку до сега свите ќе ја преваревме.

4. Theodora

Theodora Популарен член

Се зачлени на:
    19 јануари 2011
    Пораки:
    1.504
    Допаѓања:
    5.576
    Мојава ја глеаше таја емисијата со народна музика на МТВ шо ја даваја за иселеницине и еднуш си стана и ми велит „ај да поиграме оро да се развеселиме„ јас и вељам „е, убо де играј си ти, мене не ми е до играње дојдено баш„, а вистина ми беше бош денот и ми се наљути.
    Туку мојава смо за бракој прајт муабет, :!: развод та не признават, требело да се трпит све во брак - таја и е филозофијата.

5. Marilyn-Monroe

Се зачлени на:
    24 декември 2010
    Пораки:
    1.805
    Допаѓања:
    5.895
    Офофоффофофо... која е мор таја? Зш ја да не ја знам?
    Ам што пис чоек ке беше? Ја ак сакам на 23 години, 5 пати ке сум остаена, и збор да не и чујам, ак не и одговарат нек си ојт од дома, не ја држит некој со сила :wasntme: ал не? Признаваш?

6. marama

marama Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2010
    Пораки:
    6.448
    Допаѓања:
    91.790
    Моја баба беше современа жена. Она све признаваше, само да се људи сакав. Мерлинке мори како не гу знаеш туј емисују, срамота. Ова младиве многу безобразни су, у 10 у суботу је или у недељу. Туј и ја не памту добро.

7. Theodora

Theodora Популарен член

Се зачлени на:
    19 јануари 2011
    Пораки:
    1.504
    Допаѓања:
    5.576
    Е таква си е баба ми моја - ова зш на времето не ја оставал татко и да е излезена надвор од ко ќе се стемнит и така од пусти страв си останала закључена за промени! Таква си е таја - не дека им се мешат на тије шо се остаени иљ пак ги мразит, тук велит дека требит да се смирет пак к‘ј неја засокогаш во добро и зло е сфатено ептен озбилно :!: и буквално :D !

8. Marilyn-Monroe

Се зачлени на:
    24 декември 2010
    Пораки:
    1.805
    Допаѓања:
    5.895
    Знјш шо се подискаравме? Нешо ми префашташе онаму по чајојне шо си ги прам он а дејли бејзис и и реков, не фаштај зш готва си. И почна, ја не су да су жива, да ме снемат... ко да су и рекла, умри жено зш ми го фати чајот.
    Прво, шо се пикет кеш не ја берит?
    Второ, ак е решена - нек си пукнит, не можа сега и за то да се мисљам. :fubar:

И плус, даде опција да одела во старачки дом. :o :o :o Па сите старци оттаму ке избегет од нејзе. |(

9. Theodora

Theodora Популарен член

Се зачлени на:
    19 јануари 2011
    Пораки:
    1.504
    Допаѓања:
    5.576
    Амор Мерлинке сигурно не е дотолку, м :?: ?
    На мојава и е најголем изговор мачоров аку сакат да не разбудит од сабајле демек на мачоров му прајт муабет или аку нешо ми фалит одма а-ха мачорон го имат земено да си играт и барај го сега под креветине, :D !

10. Marilyn-Monroe

Се зачлени на:
    24 декември 2010
    Пораки:
    1.805
    Допаѓања:
    5.895
    Не е, то е лошото. Да беше, ич не и се пулев. Ама болна за внимание е и си ја прајт големата по потреба, знајш како одет тие рабојче |(

11. Strumfeta93

Strumfeta93 Популарен член

Се зачлени на:
    24 октомври 2010
    Пораки:
    2.191
    Допаѓања:
    3.857
    Ooo вие па сте се раздумали а, а? Отварам глеам 2-3 странички за читање. Ајде ајде нека ни се ујдиса ^_^

12. TheCandy880

TheCandy880 Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2010
    Пораки:
    3.992
    Допаѓања:
    6.303
    Убаво и тргнал тоа муабето тука,ако убаво е тоа учеме ги бе наште убави дијалекти :) малку се мачам ко ги читам ама интересно е :)

13. Nightwalker

Nightwalker Популарен член

Се зачлени на:
    4 февруари 2011
    Пораки:
    1.124
    Допаѓања:
    4.447
    Пер, тапа сте сите со ова дијалективе, ко трипани сте. Дајте нешо поасАлно пишете за чоек да прочита и да се образОва, а не само трачате и остало, сВе ко неписмена раја сме. -.- :D

На sesilija и anastasijaki им се допаѓа ова.
  14. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.227
    Допаѓања:
    56.914
    Еф, се јави Скопјанишчево. Ко некој папрати се, ко шо рече некој погоре во една посебна прилика. Кај шо не ќе ги посејш ќе никнет |(
    :lol:

На Marilyn-Monroe, Lov3, Strumfeta93 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. SpoiledBaby

SpoiledBaby Истакнат член

Се зачлени на:
    10 април 2010
    Пораки:
    890
    Допаѓања:
    305
    Е значи више како ми скисна од школо и од се живо,проект небивало од таму небивало од ваму и ја сеа да си трошам нервите коа нема од никаде шо да напишам..две реченици напиша и тие не се сврзуват...е боже кај ми е крајо?
    Ааа глеам туа маабети маабети оддамна не сум се уклучувала на ваа тема
    алоо штипјани туа ли сте?

16. Marilyn-Monroe

Се зачлени на:
    24 декември 2010
    Пораки:
    1.805
    Допаѓања:
    5.895
    Море ти Нојчен шетачу, месечар еден, оговарање е ја ак кажвам дома шо ми се дешават и шо маки си имам? Неееееееееееее нееееееее, мене финти не! :shake:
    А како не разбираш шо зборвиме ко ке ни идаш на лето? А? Видиш? Жив те фатив! На! :muscle:

На Theodora му/ѝ се допаѓа ова.
  17. katakomba24

katakomba24 Популарен член

Се зачлени на:
    20 февруари 2010
    Пораки:
    614
    Допаѓања:
    533
    Аууу гледам овде сте се замуабетиле. Туку шо сакам да речам. Гледам прееска нешо и слушам само однаеднаш: ЗШ? И си викам во мене: Зш ма зборвиш со зш? Не си од ваму за да зборвиш со зш! И така изнервирана зш некој шо не се од кај нас зборвет со зш си заминав. :P

18. TheCandy880

TheCandy880 Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2010
    Пораки:
    3.992
    Допаѓања:
    6.303
    Nightwalker пријателе немој сеа така да ни вреѓаш дијалектите,јас yes дека го сакам Скопје ама па и овоа мојо град не е за џиткање :P

19. Marilyn-Monroe

Се зачлени на:
    24 декември 2010
    Пораки:
    1.805
    Допаѓања:
    5.895
    Ихаааааааааааааааааааааа :o
    Дојдов само накратко да ви бапнам еден поздрав и ке си бегам, ми се спијат - ми се плачит. И да сте умни :!: да не прајме шамата. :fubar:

20. miljkovic

miljkovic Истакнат член

Се зачлени на:
    26 декември 2010
    Пораки:
    526
    Допаѓања:
    363
    А, мор не легви си , цунами ке имат вечерва! :rofl: :rofl: