Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Да зборуваме на дијалект

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од anastasija19, 12 февруари 2010.

1. Mygirl

Mygirl Популарен член

Се зачлени на:
    8 ноември 2010
    Пораки:
    577
    Допаѓања:
    850
    Ау мори Марамке, па ти си имала Кавдаречки корени! Море ти со пола Македонија имаш некоа поврзаност :lol:
    Иначе, Бандини последна ли епизода беше вечер? Фала богу, заврши тиа глуп филм. Утре че одам да прославам, да знаев порано денеска че славев, ама ако, и утре нема да ми биде лошо :D
    АЈ поздрав мои дијалектички другарки, одам јас да пробуам уш еднаш да а направам таа шеќерната паста, т.е. Шербетот по нашки :rofl: . Ај белки виа пат че а погодам и че се издепилирам конечно :lol:

На marama му/ѝ се допаѓа ова.
  2. RebelRiot

RebelRiot Истакнат член

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    9
    Иначее... ја сам како нова туј.. одамна сам регистрирана, ама не сам била активна, како што можете и сами да видите. :)
    Не знам како иде све овој, интересно ми е, такој по малце... :)
    Ваљда ќе остану туј, па ќе се запознаемо. :D

3. sesilija

sesilija Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    4.177
    Допаѓања:
    13.282
    Јас вечерва че ви зборувам на прилепски, во такво расположение сум од Идолот, таму со че зборуваа малку, т.е. само че ви кажам добра нојч жениии, оти јас че ом да си легнам, касно е вејче, утре треба рано да станам :!:

:hai:

На LivingGlam му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Mygirl

Mygirl Популарен член

Се зачлени на:
    8 ноември 2010
    Пораки:
    577
    Допаѓања:
    850
    Сесо мори шо ти стана тебе вака рано шо почна да си легнуиш? Ц ц ц, ме остави мене сама да дремам туа навечер, да ми се смеат човеците оти сум се депилирала синоќа у никое време :lol: Ај да се издепилирав арно че беше, ама ниш не окурив синоќа :rofl: Туку арно ти си се научила, дај кажи некој ле, некое чаре и ја да почнам џоа нормалните човеци да си легнуам ка треба |(

5. sesilija

sesilija Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    4.177
    Допаѓања:
    13.282
    Стани утре во 6, и не легнувај денски и problem solved ;)

Море јас домаќинка станав, и постелнина тресам сабајле веќе :D

6. wild.child15

wild.child15 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јуни 2010
    Пораки:
    70
    Допаѓања:
    13
    Леле... од куманово си у скопје живејш а дечко од кавадарци си најдила! Браво бе..Од кај го изнура, јас па едвај чекам да си отидам од тука,демек че наам некој таму :D :D
    Иначе денеска каа и минатите некои денови ногу ми беше јако.Ич не се замараме на воа школото се е лабаво, а и да се пофалам малце на екскурзија сме сеа уш малце па изглеа возбудена сум повеќе од шо мислев дека че биам а ни ја незнам зошто хаха :D :D

7. marama

marama Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2010
    Пораки:
    6.451
    Допаѓања:
    91.796
    Море кавадарчанче ти нели читаш? Татко ми по потекло е од Куманово, мајка ми е од Кавадарци. Они се запознале у Скопје. Значи двацата се тука над 40 години. А ја постојано сум си во Кавадарци на гости па така го изнурав и дечко ми :D Не ми иде баш кавдаречкиов.

8. Zlatusko

Zlatusko Истакнат член

Се зачлени на:
    21 април 2010
    Пораки:
    531
    Допаѓања:
    738
    Ах кавадарчани... :D 2-3ца да се соберат, дефинитивно преведувач ми треба :D ниа, виа, лафење, лагер, бураз, каа, а, даа .... даа јак дијалект дефинитивно :)

На peperutkaa му/ѝ се допаѓа ова.
  9. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.228
    Допаѓања:
    56.914
    Еј Прилепчани и прилепскодијалектоговорители, да си кажам јас дека пред некој ден бев во библиотеката в Прилеп и преуба ви е, алал да ви е как сте ја суредиле :clap:
    Уште вецеана да си ги напрајте, и ашколсун ќе ви речам. И на вратине од вецеана Клозети сте напишале да ви кажам се превртев од смеење ко видов, е баш вака :rofl:
    И низ градот ви прошетав, чај пиев, морееее ефтинија - четириес денари чајон. Ам кј нас шеесет е море :worried: Вие мислите скап вие Охрид ко ќе дојте на лето, а ние кутри шо да речиме цела година? :worried:

И плус и плус, најкатастрофална библиотека во Македонијава имаме, кај ја пикнаја онаму во гс место, а шуба си беше старата зграда шо ја турнаја.
    Библиотеката в Прилеп е ноооогу ногу уба, пак ќе речам. Да ме остајш цел ден таму гајле си немам.

10. sweet.woman

sweet.woman Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2010
    Пораки:
    1.226
    Допаѓања:
    745
    е интересен дијалект

11. Hipica

Hipica Форумски идол

Се зачлени на:
    31 декември 2009
    Пораки:
    14.369
    Допаѓања:
    14.821
    Мор Ливинг, таја старата зграда пред распаѓање беше. Онде поубо, посигурно е :D
    Иначе и кај нас се наоѓат чај за 40 денари.... мислам... :?:
    :D
    Леле едвај чекам дома да си одам, не се издржвит овде поќе, уф!

12. Marilyn-Monroe

Marilyn-Monroe Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2010
    Пораки:
    1.805
    Допаѓања:
    5.895
    Зато струшкион чај ем квалитетен, ем природен, ем 40 денари иту максимум иту од Липтонон најск'п шо е! :nod:
    Јес да не давет колаче гратис, ама да си дојте да си пијаме заедно едно чајчуле на рает. :$

13. BeYourself

BeYourself Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2010
    Пораки:
    1.493
    Допаѓања:
    2.949
    Еее, шо таа работа? Оклучувам се на фемина ка глеем темата преместана у кафе - муабети.. Емии, уво, мисљам оти требаше да се направа така.. Арноо е саа! :D

14. Hipica

Hipica Форумски идол

Се зачлени на:
    31 декември 2009
    Пораки:
    14.369
    Допаѓања:
    14.821
    Ааа Мерлинке, не ти е лоша идејава на Стругав еден чај да пијаме. Покрај Дримон онаму, ама сонце да имат :)

15. Mygirl

Mygirl Популарен член

Се зачлени на:
    8 ноември 2010
    Пораки:
    577
    Допаѓања:
    850
    Ех бре, каков е тиа чај толку скап? Ами кај нас по кафичите е 20-30 денара чајот. А нес кафето е 50, капучино и макијато 40, а еспресо 30. Ај ја кај мене да ве носам у Кавадарци, че пијме на раат и кафе и чаеви и на крајот па че иаме парички у џепот за по едно сладолетче да окркаме. И че ве однесам на паркот, да виите шо убав парк иаме ни. Марамка нека ви каже, она чим иде често кај нас сигурно знае ;)

16. Marilyn-Monroe

Се зачлени на:
    24 декември 2010
    Пораки:
    1.805
    Допаѓања:
    5.895
    Ха! Скопје испод седумдес денари не најдвиш. Ама ај.
    Нек се пустит.

Него, сакав да ви подречам дек оној Циф-он за ништо не го биват. Демек магично отстранвел нечистотии... Как не. |(
    Чак што више, вчера со Марамка дур шетавме, по корзоно скопско ни нудеја крпи магични. Тие демек ги купвиш и аутоматик се, сами си чистеле. Зато биле магични.
    Сега криво ми е шо не зедов. Мојт и прстов не ке го пречев од чистотија. |(

17. Mygirl

Mygirl Популарен член

Се зачлени на:
    8 ноември 2010
    Пораки:
    577
    Допаѓања:
    850
    Мерлинко мори, има и у скопје ефтини кафетерии, отиди по студентските домови да видиш :lol: Обично се интернети, ама имаат обавезно и маси за да си седниш и да си напрајш муабет со некој, да се напииш кафенце...Е на ваквите места, цените се Кавдаречки :D Инаку, ја да ве прашам сте јаделе ли у фул плејт у веро тоа шо е? Ја иам јадено и право да ви кажам убаво ми е јадењето и не е ногу скапо, за 80 денара си го п`ниш тањирот. Ама тоа само тиа варивата. Не дај боже месо да ти се пријаде, има да те изврештат 250 денара за едно парче :o Ни така првиот пат со виа мојот беме и не знаеме за месото дека е толку скапо, т.е. прочитаме таму ама не ни беше верно, мислеме дека најверојатно се однесуе на поголема количина таа цена. Каа вака, стварно да ти било толку :rofl: Си отидиме дома со празни џепови :lol:

18. Theodora

Theodora Популарен член

Се зачлени на:
    19 јануари 2011
    Пораки:
    1.504
    Допаѓања:
    5.576
    Ливинг, мор, момиче преубо почна по библиотекиве да шпијунираш низ градојве, :D ?
    Аку, аку, није требит со све да сме во тек :!: !

А онаја Сеси демек прилепски сеа зборвит, кутар Климе нит праша за него ни нишчо, ќе се упропастит детено ќе се фрлит од Кукуле со врзани очи, ај пак можит ќе паднит во некое кајче долу па ќе се спасит!

Амор, Мерлин, ти ко вишок енергија да имаш,м? И не тук пљукај по Цифон зш тој најубо мирисат ам жуљни малку посилно ти шо мислиш така е то без жулење - на чистење мислев :D ...

19. Marilyn-Monroe

Се зачлени на:
    24 декември 2010
    Пораки:
    1.805
    Допаѓања:
    5.895
    Па да ти кажам радо ми идат во Цифун да го преименовам. |(
    Имат закоравени дамки шо не излегвет, а тој демек и такви чистел. Ам да знаев дек е м'мена работа, ке си земев поликолор и ке поминев по шпоретон, ем чисто, ем свежо. Ем не ке набивам бицепси, ќерата. |(
    Дајте советовајте ме нешто што да земам да му стегнам на шпоретон дека сафриве ми ги креват онака. :envy:

20. sesilija

sesilija Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    4.177
    Допаѓања:
    13.282
    Ам ко не прајте работа ќе си најдам некој Менде, или Пеце од Битола, за инат- да си читам барем убаj книги вие ко немате асална библиотека :P

И сакам ефтин чај да пијам, шо е то, 60 денари за чај, осет да се немало

А Климе дан праша нешо за мене случајно? Да видам не верувам