site dijalkti gi svakam ama toa Gevgeliskiot nikako da go ukapiram , koa pe pocnat edni brzo zboruvanje da se cudis so zborat , aj ako ima nekoj od gevegelija nela mi kaze nivniot dijalekt nakaj vlece koreni eve kumanovci vlecat nakaj srpski ama gevgelicani kasa popara I eve jas sum od Palanka i ke kazam samo edno Palaneckiot dijalekt ne e ist so Kumanovskiot ma da mn luge ki praat isti.... e ne se
Дијалективе наши се супер и искрено да си признам најинтересен ми е Вевчанскион и ко че се пишам со некој од Вевчани капам од смеење и им викам кажвете ми некој зборој шо ги немат кај нас зш сакам да научам уште еден странски јазик инаку интересни се и овие од Прилеп,Битола,Куманово итн. и да не се врејѓаме многу со Ориѓани ама дијалектот ваш не е појак од нашиов поздрав на сите :up:
хаха фала богу да речиш нешто на Вевчански Е знам ми бегат дијалектот Ама стварно сте јаки немат шо :up:
Сите ми се на свој начин интересни дијалекти од Источна Македонија ми се интересни да ги слушам и имаат доста смешни зборчиња, додека пак Западна повеќето ги владеам и се убивам од смеење...они имаат цели муабети смешни...да се искиниш од смеи!Гостивар и Тетово ми се малку послаба страна. Порано не сум можела воздух да земам кога сум зборела со западњациве Најсмешни ми се Битола, Прилеп,Македонски Брод, Охрид,како Струга нема друга па и Кичево, Преспанските села- Дупени, Љубојно, имаат луди заебанции...секаде е интересно!
Да да така е.Абе и ја демек ќе се придерзва на стандардниот јазика и затва некој зборој ми се испуставет не е до мене , некваш и многу глупо ми е на вев. да зборва не знам зош али нмв П.С можит да знам од кај си ако не е тајна и од кеде толкава љубов спрема вев. дијалект? мња поззз
Бидете сигурно дека не сакате да го слушните зош ако го слушните ништо нема да разберите и ај тва тва туку од што ќе се смејте ништо не ќе разберите хахахахахаа позззз можеби во идинина и ќе го слусните акцентот хахаха
хаха па јас сум од Струга и не знам зш толкава љубов кон вашиот дијалект ама многу ми е интересен посебно ко ќе речите Чвек,Река(за рака) и така некој зборчиња мња позз
Помина си и овај ден. Поарно шо помина нешто слепати баксузо шо беше.Сабаале се успав и немах време да научам за тесто по англиски, па сега којзнае шо ќе добијам.Едно излавање од дома кога завеа снег а ја без чад’р, додека ојдех до таксито па и до дека го начеках снешко се бех направила Шо да ви кажам друго, бех искочила со дечкото на кафе и пред малку се прибрах дома... Едно доваѓање одма уклучувам компјутеро и на фемина.мк да видам шо има ново.Со фејсбук нешто почнах уопште да не се замарам.А оваа тема ептен ми се засвиѓа, не знам како не ја бех видела до сега. ПА гледам и експерти имало за погаѓање на дијалекти Ајде баба Ванѓи кажете од дека сам ја
токму така Анастасија, полн погодок - од Кочани сум, и јас исто така 4та година гимназија, и ние учевме за дијалекти, преведувавме текстови, сум се газела од смеење
еееееееееее гледаш како ѓи разликувам еееее ама сум ги научила стварно таа тема ке ја памтам за навек па пиши нешто така некоја случка на кочански
чера беше надоле среда не среда дојдоа овиа и ај удоле ај едно пиво ај две ахахах хихихиих три саато ме фана и ск цел дн ми се спие не можам очи да отворам више у срет недела не спаѓам
Епа супер тогај и јас ке си зборувам на дијалекто мој шо ногу одамна си го познавам и ногу си го сакам , само незнам шо да кажувам па ако сакате дајте некоа тема да се прае муабет , па секој на свој дијалект ке си зборе , шо друго да ви кажам , денеска снцето очите ми ги извади запечело ептен!! Е ај вие сеа погодите шо дијалект ке беше овоа ?!