Мори Спаркс, ние сме имале чудни зборој Ам тие пусти ВАГАНИ ваши? Ливинг, речи му таму на времето нек се попрајт, си идам утревечер
мене најмногу ме зачуди зборчето „Губи“...(јуфки или кори- зависно каде како го кажуваат) А мор да јадеме губи, мама мнн убај ги прави со попржуење малку... Инаку ми се интересни од КиЧаа, на море, како зборват (Нејќу кафе пијана сум КакАо... не ме ме фарбај јас су ШатиРана)
Аааа шо било пајнца џанам Е се искинав од смеење жими тренеркава ми црвена Ние не си јадиме во вагани, ние во тањири си јадиме или во пијатчина Евааа тие шо сте од Штипо, јас беше си имав една другАрка од Штип, стално ми кажуваше дека ќе оди Амори Мерлинке, оти пајнци над гла да ми скока? Шо сум ти зрешила мор моме, види шо арно чупенце сум Да ме грабниш и да бегаш. И дајте не раздавајте ногу ногу бардина да не ви дојдам ДАВИСУШАМ. Во то Охридо, па и Пешчани и Градиште, сета младоС си ја остајвме Прилепчани морееееее.... Само лош збор ако слушнам за нас, ви идам со сачмарката и ве пукам сите Пајнца
Ти нас ЌЕНИСУШУШ? Ак ти се собериме ние, од Прилепчанка - Охриѓанка ќе те напрајме, абе имат по цела Македонија да шеташ и да си пејш ..Јас сум мома Ориѓанка измамена од љубов...
Ти мор Спаркс многу слобода ко да си зеде м? Таја нас со сачмарка ќе не пукала Ушчомееее Немој не љути ме дан земам една пајнца, ко ќе ти ја опчауша од гла не ќе знајш кај да бегаш Хипицо речено му е на времево, еф се договоривме.
Пубо табака, него ајнцар И пубо пајнца него чинија. Чинија се зн'јт кј се користит, пример имаш летеча линија, немаш летеча пајнца... итн.
хехехе, јака логика, нема шо Мене ми е многу смешно пљачки, санкер ограбувате некого- к`ј ти се пљачките
Е да, своевремено си имав една ваква дешавка. Викам на една другарка дома на гости шо ми беше, чек пљачка (демек да зеам), ко раскока момичето... лелееееј ааааауаааа каде каде каде... Ја смирвев со блага вода и триста чуда, и ко и објасвев шо сакав да кажа пак не ми вервеше, мислеше дек само су сакала да не паничит.
Абе доста аман, глупости, одам на доктор да прашам шо е проблемот многу синици шо ми излегвет и ми викат братот... што си ималаааа???????? И му викам ја, синици... И почна да ми објасвит како во досегашна 15годишна кариера не сретнал синици кај никого, па дал сум мислела на сипаници... Ам ај ја да речам - плава сум, ам тој? Синица, значит сина боја дек е... глуп. И видов-не видов, му покажав шо е синица. И ми викат... аааааа ама види... тоа не е синица, тоа ХЕМАТОМ е. Убо. Как ке речиш. Ме намачи за џабе да му објасвам сликовито и ми рече само, не е страшно, ке ти поминет.
Е тоа со пљачките не го разбрав? А еднаш сам чула ногу смешен збор у Кочани, само не ми текнува како беше, иначе значеше секретна игла. Вие имате ле некој специфичен збор за неа ?
Ам демек пљачка е парче облека, а пљачки е множината. И овие демек мислеле пљачка значит ограбвење (грабеж де).
Ам шо значит ко ќе ти речит некој "ме опљачка"? Отк’ј идет зборон опљачка знајте вие? Од пљачки, демек ми ги зеле пљачките, значи ме опљачкале. Многу е просто, ама ве мрзит да мислите со тие глајте, само за чешљање си ги чувате Све требит чоек на табака да ви сервират.
ооо кај спомна сеа карпус как ми се јајт,многу јада карпус и беце останвам а ПИПУН не јада ,ич не сака